Recept i priprema /

Tart od poriluka i slanine uz salatu kao glavno jelo

Image

Tart od poriluka i slanine poslužite uz salatu kao glavno jelo. Kako se priprema tart od poriluka i slanine?

13.3.2022.
15:38
VOYO logo

Tart od poriluka i slanine odličan je izbor za obiteljska okupljanja. Jednostavan za pripremu, a vrlo ukusan. Slijedite recept i pripremite tart od poriluka i slanine.

Sastojci koji će vam biti potrebni kako bi pripremili ovaj tart od poriluka i slanine su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 poriluka, narezana
  • narezana slanina (količina po izboru)
  • 1 šalica grojer sira
  • 2 žličice nasjeckanog svježeg timijana
  • papar, sol
  • pola paketa smrznutih listova lisnatog tijesta, odmrznutih
  • 1 bjelanjak

Upute za pripremu ovog tarta od poriluka i slanine:

Zagrijte pećnicu na 200° Celzijusa. Uklonite i bacite krajeve korijena i tamnozelene vrhove poriluka. Poriluk tanko narežite i dobro isperite pod hladnom tekućom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite slaninu u velikoj tavi na srednje jakoj vatri 8 do 11 minuta ili dok ne postane hrskava; izvadite slaninu i ocijedite na papirnatim ručnicima, rezervirajući 1 žlicu masti u tavi.

Pirjajte poriluk na vrućoj vatri na srednje jakoj vatri 5 do 7 minuta ili dok ne omekša. Umiješajte 1/2 šalice sira, timijan, papar i sol.

Rasklopite list tijesta. Umutite bjelanjak dok ne postane pjenast. Premažite bjelanjkom lim za tijesto.

Pecite 15 do 20 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice. Tijesto pritisnite stražnjom stranom žlice da se izravna. Na vrh stavite smjesu od poriluka; pospite mrvljenom slaninom i preostalom 1/2 šalice sira. Pecite 5 do 7 minuta ili dok se sir ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo