Pizza majstor / Tanko tijesto za pizzu - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tanko tijesto za pizzu u kombinaciji s omiljenim nadjevima dat će savršenu pizzu. Kako se radi tanko tijesto za pizzu?

1.1.2023.
14:22
Pixabay
VOYO logo

Tanko tijesto za pizzu vrlo je jednostavno napraviti. Postoje različiti recepti za pripremu tijesta za pizzu, a najbolji su oni najjednostavniji. Kako se radi tanko tijesto za pizzu?

Sastojci potrebni za tanko tijesto za pizzu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg brašna
  • vrećića suhog kvasca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1,5 dcl tople vode ili mlijeka ili kombinacije mlijeka i vode
  • malo soli i šećera

Priprema tankog tijesta za pizzu:

Od svih sastojaka napravite glatko tijesto. Dobro ga umijesite i nakon toga stavite na sat vremena na toplo mjesto. Kada se tijesto duplo diglo, ponovno ga promijesite i možete krenuti s pripremom za lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pobrašnjeloj podlozi malo razvaljajte tijesto za pizzu. Nakon toga s rukom rastegnite tijesto u lim za pečenje. Tijesto mora biti čim tanje. Nakon toga ga premažite s uljem i krenite s nadjevom. Pecite pizzu na 220 stupnjeva Celzijusa u pećnici oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo