Svinjski vrat u pećnici idealno je rješenje za nedjeljni ručak ili blagdanski stol. Pripremite ovaj put svinjski vrat na drugačiji način, pripremite ga u pećnici s marinadom od soja umaka, vina, đumbira, češnjaka i anisa.
Sastojci za svinjski vrat u pećnici:
- 1/2 šalice vina
- 1/3 šalice soja umaka
- 1/3 šalice smeđeg šećera
- 4 češnja češnjaka, zgnječena
- 3 dkg naribanog svježeg đumbira
- žličica sezamovog ulja
- 1 kg svinjskog vrata
- začin anis prema želji
- 1 i 1/2 šalice vode
U posudi pomiješajte vino, soja umak, šećer, češnjak, đumbir, ulje i anis. Svinjski vrat stavite u poveću posudu i prelijte ga polovinom dobivenog umaka. Pokrijte svinjski vrat i stavite u hladnjak barem na 3 sata.
Stavite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva Celzijusa. Svinjski vrat stavite na rešetku, a u posudu za pečenje ulijte vodu. Čvrsto pokrijte folijom. Svinjski vrat stavite u pećnicu i pecite sat i pol. Nakon toga uklonite foliju i pecite još sat vremena pri čemu povremeno prelijte marinadu po svinjskom vratu.
Pečen svinjski vrat stavite na tanjur i pokrijte folijom te ostavite 20 minuta da odmori prije posluživanja.