Kuharica /

Recept kako se priprema mekan i sočan svinjski vrat u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Mekan i sočan svinjski vrat u pećnici jelo je s kojim ne možete pogriješiti. Pratite recept i napravite sočan, mekan i ukusan svinjski vrat u pećnici s originalnom marinadom.

4.4.2023.
14:57
Pixabay
VOYO logo

Svinjski vrat u pećnici idealno je rješenje za nedjeljni ručak ili blagdanski stol. Pripremite ovaj put svinjski vrat na drugačiji način, pripremite ga u pećnici s marinadom od soja umaka, vina, đumbira, češnjaka i anisa.

Sastojci za svinjski vrat u pećnici:

  • 1/2 šalice vina
  • 1/3 šalice soja umaka
  • 1/3 šalice smeđeg šećera
  • 4 češnja češnjaka, zgnječena
  • 3 dkg naribanog svježeg đumbira
  • žličica sezamovog ulja
  • 1 kg svinjskog vrata
  • začin anis prema želji
  • 1 i 1/2 šalice vode

U posudi pomiješajte vino, soja umak, šećer, češnjak, đumbir, ulje i anis. Svinjski vrat stavite u poveću posudu i prelijte ga polovinom dobivenog umaka. Pokrijte svinjski vrat i stavite u hladnjak barem na 3 sata.

Stavite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva Celzijusa. Svinjski vrat stavite na rešetku, a u posudu za pečenje ulijte vodu. Čvrsto pokrijte folijom. Svinjski vrat stavite u pećnicu i pecite sat i pol. Nakon toga uklonite foliju i pecite još sat vremena pri čemu povremeno prelijte marinadu po svinjskom vratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečen svinjski vrat stavite na tanjur i pokrijte folijom te ostavite 20 minuta da odmori prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo