Kuharica /

Recept kako se priprema mekan i sočan svinjski vrat u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Mekan i sočan svinjski vrat u pećnici jelo je s kojim ne možete pogriješiti. Pratite recept i napravite sočan, mekan i ukusan svinjski vrat u pećnici s originalnom marinadom.

4.4.2023.
14:57
Pixabay
VOYO logo

Svinjski vrat u pećnici idealno je rješenje za nedjeljni ručak ili blagdanski stol. Pripremite ovaj put svinjski vrat na drugačiji način, pripremite ga u pećnici s marinadom od soja umaka, vina, đumbira, češnjaka i anisa.

Sastojci za svinjski vrat u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 šalice vina
  • 1/3 šalice soja umaka
  • 1/3 šalice smeđeg šećera
  • 4 češnja češnjaka, zgnječena
  • 3 dkg naribanog svježeg đumbira
  • žličica sezamovog ulja
  • 1 kg svinjskog vrata
  • začin anis prema želji
  • 1 i 1/2 šalice vode

U posudi pomiješajte vino, soja umak, šećer, češnjak, đumbir, ulje i anis. Svinjski vrat stavite u poveću posudu i prelijte ga polovinom dobivenog umaka. Pokrijte svinjski vrat i stavite u hladnjak barem na 3 sata.

Stavite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva Celzijusa. Svinjski vrat stavite na rešetku, a u posudu za pečenje ulijte vodu. Čvrsto pokrijte folijom. Svinjski vrat stavite u pećnicu i pecite sat i pol. Nakon toga uklonite foliju i pecite još sat vremena pri čemu povremeno prelijte marinadu po svinjskom vratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečen svinjski vrat stavite na tanjur i pokrijte folijom te ostavite 20 minuta da odmori prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo