Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Svinjski šnicli u umaku zasitan i ukusan glavni obrok

Sa šniclama i umakom teško da možete pogriješiti. Kako pripremiti svinjske šnicle u umaku?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Umaci poboljšavaju okus hrane na različite načine. Najčešće se dodaju kako bi pojačali ili nadopunili okus.

Svinjski šnicli sastojci:

4 svinjska kotleta

1 žličica začinske soli

1/3 žličice mljevenog crnog papra

2 žlice maslinovog ulja

2 žlice neslanog maslaca

Umak od gljiva:

1 šalica narezanih gljiva

2 žlice svježe nasjeckanog peršina

1 žlica svježe nasjeckanog timijana

4 zgnječena češnja češnjaka

3/4 šalice vrhnja za kuhanje

Kod pripreme svinjskih šnicli u umaku, najprije začinite šnicle začinskom soli i paprom. Zagrijte ulje i maslac u tavi i na srednje jakoj temperaturi dok se maslac ne otopi.

Kad je tava vruća, pržite šnicle oko tri minute sa svake strane dok ne porumene i sredina više ne bude jarko ružičasta. Prebacite šnicle na topli tanjur.

Za umak, dodajte gljive u sos od maslaca u tavi i kuhajte tri minute na srednjoj vatri. Ostružite sve komadiće koji su ostali od kotleta. Kad gljive porumene, dodajte pola peršina, pola majčine dušice i sav protisnuti češnjak. Pirjajte 30 sekundi dok umak ne zamiriše.

Ulijte vrhnje i lagano kuhajte tri minute dok se malo ne zgusne. Začinite solju i paprom, po vlastitom ukusu. Vratite šnicle u umak, ostavite da se kuhaju minutu da se zagriju. Ukrasite preostalim začinskim biljem i pripremljene šnicle u umaku odmah poslužite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike