Kuharica /

Svinjski šnicli u umaku zasitan i ukusan glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Sa šniclama i umakom teško da možete pogriješiti. Kako pripremiti svinjske šnicle u umaku?

3.3.2023.
12:06
Pixabay
VOYO logo

Umaci poboljšavaju okus hrane na različite načine. Najčešće se dodaju kako bi pojačali ili nadopunili okus.

Svinjski šnicli sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska kotleta
  • 1 žličica začinske soli
  • 1/3 žličice mljevenog crnog papra
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice neslanog maslaca

Umak od gljiva:

  • 1 šalica narezanih gljiva
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
  • 1 žlica svježe nasjeckanog timijana
  • 4 zgnječena češnja češnjaka
  • 3/4 šalice vrhnja za kuhanje

Kod pripreme svinjskih šnicli u umaku, najprije začinite šnicle začinskom soli i paprom. Zagrijte ulje i maslac u tavi i na srednje jakoj temperaturi dok se maslac ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je tava vruća, pržite šnicle oko tri minute sa svake strane dok ne porumene i sredina više ne bude jarko ružičasta. Prebacite šnicle na topli tanjur.

Za umak, dodajte gljive u sos od maslaca u tavi i kuhajte tri minute na srednjoj vatri. Ostružite sve komadiće koji su ostali od kotleta. Kad gljive porumene, dodajte pola peršina, pola majčine dušice i sav protisnuti češnjak. Pirjajte 30 sekundi dok umak ne zamiriše.

Ulijte vrhnje i lagano kuhajte tri minute dok se malo ne zgusne. Začinite solju i paprom, po vlastitom ukusu. Vratite šnicle u umak, ostavite da se kuhaju minutu da se zagriju. Ukrasite preostalim začinskim biljem i pripremljene šnicle u umaku odmah poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo