Za ručak svinjske šnicle u pećnici? Idealna ideja. Sa ovim ručkom nikada ne možete pogriješiti. Svinjski šnicli pečeni u pećnici nisu zahtjevni za pripremu, a rezultat je ukusno i zasitnog glavno jelo.
Svinjski šnicli u pećnici sastojci:
- 4 svinjska šnicla
- ⅓ šalice soja umaka
- 2 žlice meda
- žličica sušenog origana
- žličica osušenog peršina
- žlica maslinovog ulja
- žličica smrvljenog sjemena komorača
- žličica paprike
- ½ žlice svježeg češnjaka
- žličica crnog papra
- prstohvat soli po želji
Svinjski šnicli u pećnici priprema:
Za početak je potrebno napraviti marinadu za svinjske šnicle.
U staklenku ili malu zdjelu za miješanje dodajte soja umak, med, maslinovo ulje, sušeni peršin, papriku, sjemenke komorača, mljeveni češnjak, crni papar i prstohvat soli. Stavite poklopac na staklenku i dobro je zatvorite, a zatim je dobro protresite da se sjedini. Četiri svinjska šnicla stavite u veliku zdjelu za miješanje pa ih prelijte marinadom, dobro promiješajte tako da sav odrezak bude dobro obložen.
Pokrijte zdjelu prozirnom folijom i marinirajte u hladnjaku najmanje 30 minuta do 24 sata. Izvadite svinjske šnicle iz hladnjaka pola sata prije pečenja.
Marinirane svinjske šnicle prebacite u posudu za pečenje i posložite u jednom sloju. Preostalim sokom od marinade prelijte meso. Pecite svinjske šnicle u pećnici na 200 stupnjeva 20 do 25 minuta ili dok ne omekša i bude dobro pečen. Izvadite svinjetinu iz pećnice, prebacite je na tanjur i prekrijte aluminijskom folijom 5 minuta da odmori prije posluživanja. Poslužite i uživajte u ukusnim svinjskim šniclima iz pećnice. Dobar tek!