Svinjski kare u umaku od crnog vina jelo je koje ćete pripremiti za manje od pola sata, jednostavno se priprema, a vrlo je ukusno i zasitno. Pripremite ovo jelo i poslužite ga kao glavno jelo uz prilog prema želji.
Svinjski kare u umaku od crnog vina sastojci:
- 8 odrezaka svinjskih karea
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 1,2 dcl crnog vina
- 1,2 dcl vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
Svinjski kare u umaku od crnog vina priprema:
Svinjski kare zarežite nožem i stavite pržiti na tavu. Začinite ga sa soli i paprom i pržite oko sedam minuta sa svake strane. Nakon toga na masnoći od prženja dodajte crno vino i pjenjačom istružite karamelizirani sloj od prženja.
Kada vino ispari dodajte rajčicu, vrhnje za kuhanje, sve začinite sa soli i paprom. Kuhajte oko četiri minute. Kada umak dovoljno zgusne stavite ga na tanjur i na njega složite pečene svinjske odreske.
Svinjski kare u umaku od crnog vina je gotov i možete ga poslužiti kao glavno jelo.