Kada imate naporan dan na poslu i nemate vremena za pripremu nekog složenijeg jela, uvijek vas može spasiti svinjski kare bez kosti u pećnici. Svinjski kare bez kosti u pećnici dovoljno je napraviti uz samo par sastojaka što vjerojatno imate u svojem domu
Svinjski kare bez kosti u pećnici sastojci:
- 1kg svinjskog kare bez kosti
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka
- 1 žlica soli
- 1 žličica crnog papra
- 1 žlica mljevene svježe kadulje
- 1 žlica svježeg ružmarina
- 1 žlica majčine dušice
Svinjski kare bez kosti u pećnici priprema:
Otprilike 30 minuta prije nego što planirate početi s pečenjem, izvadite svinjski kare bez kosti iz hladnjaka i ostavite ga na sobnoj temperaturi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U maloj zdjeli pomiješajte ulje, sitno nasjeckani češnjak, sol, papar, kadulju, sitno nasjeckani ružmarin i sitno nasjeckanu majčinu dušicu i miješajte dok ne nastane pasta.
Osušite svinjski kare bez kosti papirnatim ručnicima i natrljajte ga tijestom od začina. Stavite ga na rešetku u plitku posudu za pečenje. Prebacite svinjski kare bez kosti u pećnicu. Pecite 15 minuta, zatim smanjite temperaturu pećnice na 150 stupnjeva. Neka se svinjski kare bez kosti nastavi peći još 40 do 60 minuta. Pečeno izvadite iz pećnice i prekrijte folijom. Ostavite da odstoji 10 do 15 minuta.
Najbolje je poslužiti uz pečeni krumpir i zelenu salatu.