Neki popularni načini kuhanja svinjskog buta uključuju pečenje, roštiljanje i pirjanje. Svinjski but se može rezati na kotlete, pečenke ili medaljone, a može se aromatizirati širokim izborom začina i marinada. Pratite recept kako se priprema ukusan, sočan i mekani svinjski but.
Sastojci za pripremu svinjskog buta:
- 1 svinjski but bez kosti
- žlica ulja ili masti
- sol i papar, po ukusu
- bilje i začini po vašem izboru (kao što su ružmarin, majčina dušica, češnjak u prahu itd.)
Upute za pripremu svinjskog buta:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Natrljajte svinjski but uljem, začinite sa soli, paprom i začinskim biljem po izboru.
Stavite lungić u posudu za pečenje i pecite sat vremena minuta po kilogramu mesa. Izvadite svinjski but iz pećnice i ostavite da odstoji 10-15 minuta prije rezanja i posluživanja.