Kulinarstvo /

Svinjetina u umaku od rajčice odličan izbor za glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Tražite novi način pripreme svinjetine? Svinjetina u umaku od rajčice će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema svinjetina u umaku od rajčice.

3.3.2023.
14:23
Pixabay
VOYO logo

Svinjetina je jedno od najčešće konzumiranih vrsta mesa u svijetu. Svinjetina je bogat izvor proteina, vitamina i minerala, a koristi se u mnogim kuhinjama za pripremu raznih jela. Jedan ukusan i jednostavan način pripreme svinjetine je svinjetina u umaku od rajčice.

Sastojci potrebni da se pripremi svinjetina u umaku od rajčice su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500g svinjskog mesa, narezanog na komade
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, nasjeckan
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 konzerva sjeckane rajčice
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žličica sušenog origana
  • Sol i papar po želji

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pržite dok ne omekšaju, oko 3 minute. Dodajte komade svinjetine i pržite dok ne poprime smeđu boju, oko 5 minuta. Dodajte sjeckanu rajčicu, koncentrat od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar. Promiješajte sve sastojke, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta dok se meso ne skuha. Svinjetina u umaku od rajčice već je gotova. Poslužite svinjetinu u umaku od rajčice toplo uz prilog po želji, poput tjestenine ili kruha. Ovaj ukusan obrok je savršen za brzi i jednostavan ručak ili večeru, a možete ga prilagoditi svojim željama dodavanjem drugih začina ili povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo