Svinjetina je jedno od najčešće konzumiranih vrsta mesa u svijetu. Svinjetina je bogat izvor proteina, vitamina i minerala, a koristi se u mnogim kuhinjama za pripremu raznih jela. Jedan ukusan i jednostavan način pripreme svinjetine je svinjetina u umaku od rajčice.
Sastojci potrebni da se pripremi svinjetina u umaku od rajčice su:
- 500g svinjskog mesa, narezanog na komade
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 veliki luk, nasjeckan
- 3 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 konzerva sjeckane rajčice
- 2 žlice koncentrata od rajčice
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 1 žličica sušenog origana
- Sol i papar po želji
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pržite dok ne omekšaju, oko 3 minute. Dodajte komade svinjetine i pržite dok ne poprime smeđu boju, oko 5 minuta. Dodajte sjeckanu rajčicu, koncentrat od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar. Promiješajte sve sastojke, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta dok se meso ne skuha. Svinjetina u umaku od rajčice već je gotova. Poslužite svinjetinu u umaku od rajčice toplo uz prilog po želji, poput tjestenine ili kruha. Ovaj ukusan obrok je savršen za brzi i jednostavan ručak ili večeru, a možete ga prilagoditi svojim željama dodavanjem drugih začina ili povrća.