Svinjetina u umaku od povrća sočno je i ukusno glavno jelo. Stoga ako još niste pripremite svinjetinu na nešto drugačiji način i to u umaku od povrća.
Sastojci za ovaj recept su jednostavni i lako se mogu naći, a jednostavna priprema i izvrsni okus čine ga savršenim za svaku prigodu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svinjetina u umaku od povrća sastojci:
- 1/2 kg svinjetine
- 1 mrkva, celer i paprika
- 2 luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice soli
- šalica vode
Svinjetina u umaku od povrća priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Očistite i nasjeckajte povrće i luk na tanke kolutiće.
- Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk.
- Kada luk postane mekan, dodajte svinjetinu i pržite je na srednjoj vatri dok ne postane zlatno smeđa.
- Dodajte nasjeckano povrće i pržite ga oko 5 minuta.
- Dodajte sol i šalicu vode, smanjite vatru i kuhajte umak s mesom oko 30 minuta ili dok ne postane gust.
- Kada je gotovo, poslužite svinjetinu u umaku od povrća uz kuhani krumpir ili bilo koji drugi prilog po želji.
Svinjetina u umaku od povrća potpuno je glavno jelo idealno za nedjeljni ručak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa