Kuharica /

Svinjetina u umaku od povrća - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina u umaku od povrća je jedinstveni recept koji će vam pružiti nevjerojatne okuse i aromu. Pratite recept i saznajte kako se priprema svinjetina u umaku od povrća.

31.1.2023.
10:55
Pixabay
VOYO logo

Svinjetina u umaku od povrća sočno je i ukusno glavno jelo. Stoga ako još niste pripremite svinjetinu na nešto drugačiji način i to u umaku od povrća.

Sastojci za ovaj recept su jednostavni i lako se mogu naći, a jednostavna priprema i izvrsni okus čine ga savršenim za svaku prigodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjetina u umaku od povrća sastojci:

  • 1/2 kg svinjetine
  • 1 mrkva, celer i paprika
  • 2 luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice soli
  • šalica vode

Svinjetina u umaku od povrća priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Očistite i nasjeckajte povrće i luk na tanke kolutiće.
  2. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk.
  3. Kada luk postane mekan, dodajte svinjetinu i pržite je na srednjoj vatri dok ne postane zlatno smeđa.
  4. Dodajte nasjeckano povrće i pržite ga oko 5 minuta.
  5. Dodajte sol i šalicu vode, smanjite vatru i kuhajte umak s mesom oko 30 minuta ili dok ne postane gust.
  6. Kada je gotovo, poslužite svinjetinu u umaku od povrća uz kuhani krumpir ili bilo koji drugi prilog po želji.

Svinjetina u umaku od povrća potpuno je glavno jelo idealno za nedjeljni ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo