Svinjetina je meso koje se može pripremiti na razne načine, a umak od luka daje joj neodoljivu aromu i okus. Ovaj recept je jednostavan, a rezultat je ukusna i sočna svinjetina u bogatom umaku od luka. Sastojci potrebni da se pripremi svinjetina u umaku od luka su:
- 4 svinjska kotleta
- 2 velika luka, narezana na kriške
- 2 češnja češnjaka, usitnjena
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica ulja
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice sušenog timijana
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
Kako biste pripremili svinjetinu u umaku od luka najprije zagrijte maslac i ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani luk i češnjak i pržite dok ne postanu mekani. U međuvremenu posolite i popaprite kotlete s obje strane. Dodajte kotlete u tavu i pržite dok ne postanu smeđe sa svake strane. Dodajte timijan, pileći temeljac i vrhnje za kuhanje. Smanjite vatru i kuhajte dok se umak ne zgusne, oko 10-15 minuta. Ovaj recept za svinjetinu u umaku od luka već je gotov. Poslužite svinjetinu prelivenu umakom od luka, posipanu svježim peršinom. Ovaj ukusni recept za svinjetinu u umaku od luka je idealan za posebne prigode ili kada želite impresionirati svoje goste svojim kulinarskim vještinama.