Kuharica / Kako se priprema sočna i mekana svinjetina na tavi?

Image
Izvor: Pixabay

Svinjetina pripremljena na tavi odličan je izbor za ukusan, zasitan i brz ručak. Kako se priprema svinjetina na tavi?

9.3.2023.
14:46
Pixabay
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svinjski kotleti najboli su izbor za pripremu svinjetine na tavi. Za pripremu svinjetine na tavi dobro je koristiti tavu od lijevanog željeza kako bi svinjetina bila hrskava, a sočna.

Sastojci potrebni za pripremu svinjetine na tavi:

  • 2 svinjska kotleta
  • 3 šalice vode
  • 10 dkg soli
  • prstohvat šećera
  • 2 žlice maslaca
  • 4 grančice svježeg timijana
  • 2 režnja češnjaka

Upute za pripremu svinjetine na tavi:

Stavite svinjske kotlete na veliki tanjur ili lim za pečenje. Izbodite kotlete vilicom s obje strane.

Stavite vodu, sol i smeđi šećer u vrećicu s patentnim zatvaračem i promiješajte da se sol i šećer otope. Dodajte svinjske kotlete i zatvorite vrećicu.

Vrećicu stavite na obrubljeni lim za pečenje i rasporedite tako da svinjski kotleti budu u jednom sloju. Ostavite u hladnjaku 30 minuta do 8 sati.

Zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri dok se ne zagrije i tek počne dimiti. Dodajte svinjske kotlete i pecite 1 minutu sa svake strane — trebali bi početi smeđiti i puštati malo masnoće u tavu.

Smanjite vatru na srednju. Nastavite kuhati još 8 do 10 minuta, okrećući kotlete svake minute.

Maknite posudu s vatre. Dodajte maslac, timijan i češnjak. Velikom žlicom nanesite otopljeni maslac na svinjske kotlete. Okrenite svinjske kotlete i ponovno premažite. Ostavite svinjske odreske da odstoje u tavi 5 minuta.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču