Kuharica /

Kako se priprema sočna i mekana svinjetina na tavi?

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina pripremljena na tavi odličan je izbor za ukusan, zasitan i brz ručak. Kako se priprema svinjetina na tavi?

9.3.2023.
14:46
Pixabay
VOYO logo

Svinjski kotleti najboli su izbor za pripremu svinjetine na tavi. Za pripremu svinjetine na tavi dobro je koristiti tavu od lijevanog željeza kako bi svinjetina bila hrskava, a sočna.

Sastojci potrebni za pripremu svinjetine na tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 svinjska kotleta
  • 3 šalice vode
  • 10 dkg soli
  • prstohvat šećera
  • 2 žlice maslaca
  • 4 grančice svježeg timijana
  • 2 režnja češnjaka

Upute za pripremu svinjetine na tavi:

Stavite svinjske kotlete na veliki tanjur ili lim za pečenje. Izbodite kotlete vilicom s obje strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite vodu, sol i smeđi šećer u vrećicu s patentnim zatvaračem i promiješajte da se sol i šećer otope. Dodajte svinjske kotlete i zatvorite vrećicu.

Vrećicu stavite na obrubljeni lim za pečenje i rasporedite tako da svinjski kotleti budu u jednom sloju. Ostavite u hladnjaku 30 minuta do 8 sati.

Zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri dok se ne zagrije i tek počne dimiti. Dodajte svinjske kotlete i pecite 1 minutu sa svake strane — trebali bi početi smeđiti i puštati malo masnoće u tavu.

Smanjite vatru na srednju. Nastavite kuhati još 8 do 10 minuta, okrećući kotlete svake minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite posudu s vatre. Dodajte maslac, timijan i češnjak. Velikom žlicom nanesite otopljeni maslac na svinjske kotlete. Okrenite svinjske kotlete i ponovno premažite. Ostavite svinjske odreske da odstoje u tavi 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo