Kuharica /

Svinjetina i gljive - kombinacija s kojom ne možete pogriješiti

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina i gljive su idealna kombinacija. Kako spojiti svinjetinu i gljive u ukusno jelo?

8.4.2023.
14:38
Pixabay
VOYO logo

Svinjetina i gljive dvije su namirnice koje se savršeno slažu. Postojte različiti recepti kako pripremiti svinjetinu u kombinaciji s gljivama. Jedan od najboljih je svinjetina u umaku od gljiva.

Sastojci potrebni kako bi spojili svinjetinu i gljive:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska kotleta
  • malo soli
  • malo papra
  • malo crvene mljevene paprike
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 200g gljiva narezanih na ploške
  • ½ luka, sitno nasjeckanog
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • žlica brašna
  • žličica ljutog umaka
  • 1 1/2 šalice pileće juhe
  • 1/3 šalice vrhnja

Svinjetinu začinite pomoću soli, papra i paprike, a potom je pržite na maslacu i ulju na tavi. Kada je svinjetina pečena izvadite je na tanjur i pobrinite se da ostanu topla. U već korištenu tavu dodajte žlicu maslaca i gljive, pa ih kuhajte 2 minute na laganoj vatri. Dodajte još maslaca i luk te začinite solju i paprom i kuhajte još nekoliko minuta. Dodajte češnjak i još malo pirjajte. Potom dodajte brašno i promiješajte. Sada dodajte pileću juhu, ljuti umak, vrhnje i začinite. Kuhajte dok se umak ne zgusne.

Potom dodajte svinjetinu i prelijte je umakom od gljiva. Pirjajte svinjetinu i umak od gljiva još nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo