Kuharica / Svinjetina i gljive - kombinacija s kojom ne možete pogriješiti

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina i gljive su idealna kombinacija. Kako spojiti svinjetinu i gljive u ukusno jelo?

8.4.2023.
14:38
Pixabay
VOYO logo

Svinjetina i gljive dvije su namirnice koje se savršeno slažu. Postojte različiti recepti kako pripremiti svinjetinu u kombinaciji s gljivama. Jedan od najboljih je svinjetina u umaku od gljiva.

Sastojci potrebni kako bi spojili svinjetinu i gljive:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska kotleta
  • malo soli
  • malo papra
  • malo crvene mljevene paprike
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 200g gljiva narezanih na ploške
  • ½ luka, sitno nasjeckanog
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • žlica brašna
  • žličica ljutog umaka
  • 1 1/2 šalice pileće juhe
  • 1/3 šalice vrhnja

Svinjetinu začinite pomoću soli, papra i paprike, a potom je pržite na maslacu i ulju na tavi. Kada je svinjetina pečena izvadite je na tanjur i pobrinite se da ostanu topla. U već korištenu tavu dodajte žlicu maslaca i gljive, pa ih kuhajte 2 minute na laganoj vatri. Dodajte još maslaca i luk te začinite solju i paprom i kuhajte još nekoliko minuta. Dodajte češnjak i još malo pirjajte. Potom dodajte brašno i promiješajte. Sada dodajte pileću juhu, ljuti umak, vrhnje i začinite. Kuhajte dok se umak ne zgusne.

Potom dodajte svinjetinu i prelijte je umakom od gljiva. Pirjajte svinjetinu i umak od gljiva još nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo