Čuvanje kadulje /

Kratki vodič za pravilno sušenje kadulje za čaj

Image
Foto: Pixabay

Sušenje svježe kadulje za čaj moguće je napraviti vrlo jednostavno. Donosimo kratki vodič za pravilno sušenje kadulje za čaj.

17.11.2022.
12:03
Pixabay
VOYO logo

Osušena kadulja za čaj ima pun, zemljani okus i čuva se daleko duže od svježe kadulje. Ako ste dovoljno sretni da imate višak biljke u svom vrtu, naučite kako izgleda sušenje kadulje za čaj.

Osušena kadulja je dehidrirani oblik aromatične biljke kadulje. Sušenjem kadulje produljuje joj se rok trajanja jer je suho bilje manje podložno kvarenju. Ako sami uzgajate kadulju, sušenje kadulje za čaj može biti izvrstan način da sačuvate njezin okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji nekoliko učinkovitih metoda za sušenje kadulje za čaj koje se razlikuju ovisno o vremenu sušenja i potrebnoj opremi. Prvi korak, bez obzira na metodu, je skupljanje svježe kadulje, bilo iz vašeg ljekovitog vrta ili kupnjom svežnjeva kadulje u trgovini. Zatim uklonite listove kadulje sa stabljike, pazeći da odbacite sve osušene ili promijenjene listove. Operite ih u cjedilu pod tekućom vodom, otresite višak vode i osušite kuhinjskom krpom ili papirnatim ručnikom.

Sada ste spremni za sušenje kadulje pomoću jedne od najbržih tehnika sušenja kadulje za čaj. Obložite lim za pečenje komadom papira za pečenje i rasporedite listove kadulje u jednom sloju, po potrebi radite u serijama. Stavite kadulju u pećnicu na najnižu temperaturu, provjeravajte je svakih petnaest minuta dok se potpuno ne osuši. Sušenje kadulje za čaj nikada nije bilo lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo