Suppli – talijanski valjušci od riže jelo je koje će oduševiti sve ljubitelje riže, rižota i svih jela od riže. Iako je priprema nešto zahtjevnija, jelo je vrlo ukusno i idealno kao prilog ili predjelo.
Suppli – talijanski valjušci od riže sastojci:
- 60 dkg pelati rajčice
- 25 dkg riže
- 4 dcl mlijeka
- 10 dkg kuhane šunke
- 6 dkg parmezana
- 4 jaja
- 5 dkg glatkog brašna
- 3 češnja češnjaka
- 15 dkg krušnih mrvica
- glavice luka
- 5 listova bosiljka
- ulje
- sol
- papar
Suppli – talijanski valjušci od riže priprema:
Stavite kuhati mlijeko i 4 dcl vode do vrenja.
U drugu posudu stavite pelate rajčice, cijele češnjeve češnjaka, luk narezan na četvrtine, bosiljak i sve kuhajte na laganoj vatri. Ukoliko je potrebno podlijevajte vodom. Zatim dodajte rižu, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Kuhanu rižu ocijedite i premijestite u posudu.
Nakon 20 minuta kuhanja rajčice, luka i češnjaka napravite umak štapnim miskerom, začinite ga sa soli i paprom. Promiješajte i dodajte dvije do tri žlice umaka u posudu s rižom. Sve zajedno izmiješajte. Kada se riža ohladi dodajte dva jaja koja ste umutili, parmezan i 5 dkg krušnih mrvica, šunku narezanu na kockice. Sve dobro izmiješajte.
Od dobivene smjese radite valjuške, uvaljajte ih u brašno i jaja te krušne mrvice.
Pržite ih u dubokom ulju i poslužite umakom od rajčice.
Suppli – talijanski valjušci od riže su gotovi, spremni su za posluživanje kada su još topli.