Svijet začina / Kako osušiti bosiljak? Kako se koristi suhi bosiljak?

Image
Foto: Pixabay

Suhi bosiljak poznati je začin koji se vrlo često nalazi kao sastavni dio brojnih jela. Kako koristiti suhi bosiljak?

5.11.2022.
15:52
Pixabay
VOYO logo

Sušenje začinskog bilja, uključujući bosiljak, može biti jeftina aktivnost s malim naporom s mnogim prednostima, uključujući:

Napravite sami začin suhi bosiljak i na taj način skladištite ovaj začin. Bosiljak je začin koji jednostavno i uspješno uspjeva i u kuhinjama. Kada imate dovoljno svježeg bosiljka kako biste ga uspjeli iskoristiti možete ga osušiti. Suhi bosiljka sastavni je dio brojnih jela. Koristi se na isti način kao i svježi bosiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osušeni listovi bosiljka imaju jači, koncentriraniji okus od svježih listova. Mijenja se i profil okusa. Okus svježeg bosiljka, posebno slatkog bosiljka, je slađi i gotovo poput mente ili anisa. Suhi listovi bosiljka su ukusniji.

Ako imate vlastitog bosilja uberite ga te ga staviti na posudu gdje bi moglo se sušiti, sušenje je najbolje na grijanom mjestu na sobnoj temperaturi, suhi bosiljak je uvijek dobar kao dodatak nekom jelu. Također možete ga osušiti u mikrovalnoj ili u pećnici sa ventilatorom na manjoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo