Suhe šljive, kao i ostali sušeni plodovi, imaju relativno dug rok trajanja u usporedbi s svježim plodovima. Ako su pravilno pohranjene, suhe šljive mogu zadržati kvalitetu i jestivost dulje vrijeme. Rok trajanja suhih šljiva varira ovisno o uvjetima skladištenja i kvaliteti proizvoda. Saznajte rok trajanja suhih šljiva.
Pravilno pohranjene suhe šljive mogu zadržati svoju kvalitetu tijekom dužeg razdoblja, uključujući nekoliko mjeseci ili čak godina. Evo nekoliko savjeta kako pravilno pohraniti suhe šljive kako biste produžili njihov rok trajanja i očuvali njihovu svježinu:
Suhe šljive držite na suhom mjestu kako biste im osigurali povoljne mikroklimatske uvjete. Vlaga može brzo pokvariti suhe šljive, stoga ih čuvajte na suhom mjestu kako biste spriječili kontaminaciju i očuvali njihovu teksturu.
Čuvajte suhe šljive na tamnom mjestu u hermetički zatvorenoj posudi kako biste im produžili rok trajanja. Svjetlost može izazvati oksidaciju i smanjiti kvalitetu suhih šljiva. Ujedeno idealno mjesto za čuvanje suhih šljiva je na sobnoj temperaturi pa svakako izbjegavajte hladnjak. Ekstremne temperature mogu utjecati na njihovu kvalitetu, pa ih nemojte izlagati pretjerano visokim ili niskim temperaturama.