Meso je sastavni dio gotovo svih jela koja pripremo pa ponekad morate znati što skuhati za ručak bez mesa. Ako se pitate što skuhati za ručak bez mesa, glavni sastojak pripreme takvog ručka je povrće.
Povrće u obliku popečaka je savršen odgovor na to što kuhati za ručak bez mesa. Popečci se mogu pripremati od različitih vrsta povrća – krumpir, tikvice, kelja, itd.
Da bi pripremili popečke odaberite vrstu povrća koju želite pripremiti. Uz to trebat će vam jaja, začini, krušne mrvice te po želji luk i sir.
Nakon što ste naribali povrće i ocijedili ga od viška vode dodajte mu začine koje želite koristiti, luk te krušne mrvice. Nakon što to promiješate dodajte jaja i sir. Količinu sastojaka odredite od oka jer je za svaku vrstu povrća drugačija količina sastojaka. Bitno je samo da je smjesa povezana da se popečci ne bi raspadali. Nakon što ste pripremili smjesu, popečke pecite na zagrijanom ulju.