Jeste li probali slani tart? Ako niste vrijeme je da pripremite slani tart i uživajte u punini okusa. Donosimo recept za slani tart iz francuske kuhinje, a savršen je za obiteljski ručak.
Kako biste pripremili slani tart potrebno vam je:
- 300 grama brašna
- 70 mililitara vode
- 130 grama maslaca
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 150 grama sira, ribanog
- 250 mililitara vrhnja za kuhanje
- 1 tikvica
- 2 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol i papar
Kako pripremiti slani tart:
Za nadjev slanog tarta potrebno je tikvice oguliti i narezati na kockice. Tikvice pirjajte na ulju, malo soli i papra. U zdjeli pomiješajte pirjano jaje, vrhnje, sir i tikvice. Ostavite smjesu da odstoji.
Za pripremu tijesta slanog tarta potreban vam je blender. Dodajte sastojke sljedećim redoslijedom kako biste lakše miješali: brašno, sol, šećer, vodu i maslac.
Razvucite u kalupu i napravite nekoliko uboda vilicom. Tako ćete spriječiti da tijesto naraste. Još jedan trik je da na tijesto stavite sirovi slanutak koji sprječava da se tijesto diže. Kako se ne bi lijepili za kalup, najzgodnije je koristiti papir za pečenje. Ako ga nemate, namažite maslacem pa kalup pobrašnite.
Pecite tijesto u pećnici zagrijanoj na 180°C, 12-14 minuta. Kad je pečeno dodati prethodno pripremljen fil i peći još oko 25-30 minuta. Vaš slani tart je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!