Recept / Što je ričet? Kako se radi ričet?

Image
Foto: Pixabay

Što je ričet? Ričet je ukusno jelo, kombinacija povrća i mesa. Kako napraviti ukusan ričet?

11.3.2022.
12:57
Pixabay
VOYO logo

Ričet je vrlo ukusno jelo koje spaja povrće i meso koje je inače dimljeno. Jedno od ukusnijih vrsta variva je upravo ričet za koji vam donosimo recept.

Sastojci za pripremu ričeta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ječmena kaša
  • grah
  • dimljeno ili sušeno meso bilo koje vrste
  • luk
  • ulje
  • povrće
  • lovorov list
  • sol
  • začini prema želji

Upute za pripremu ričeta:

Pripremite ječmenu kašu i grah minimalno dan ranije. Pripremite ih tako da jedno i drugo prvo namočite i potom skuhate, odvojeno. Također isti postupak ponovite sa dimljenim ili sušenim mesom koje ste izabrali za ričet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasjeckajte luk i povrće na kockice. Tavicu stavite na laganu vatru. U tavicu ulijte ulja te ubacite nasjeckani luk i povrće te pirjajte oko 12 minuta podlijevajući vodom.

Nasjeckajte luk na kockice. U tavicu dodajte nasjeckani luk i lovorov list i pirjajte sve dok svi sastojci u tavici ne postanu mekaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmite grah i kašu koju ste pripremili dan ranije. U tavicu dodajte grah, ječmenu kašu i meso zajedno s tekućinom u kojoj su pripremljeni.

Kuhajte oko 15 minuta te potom poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo