Ričet je vrlo ukusno jelo koje spaja povrće i meso koje je inače dimljeno. Jedno od ukusnijih vrsta variva je upravo ričet za koji vam donosimo recept.
Sastojci za pripremu ričeta:
- ječmena kaša
- grah
- dimljeno ili sušeno meso bilo koje vrste
- luk
- ulje
- povrće
- lovorov list
- sol
- začini prema želji
Upute za pripremu ričeta:
Pripremite ječmenu kašu i grah minimalno dan ranije. Pripremite ih tako da jedno i drugo prvo namočite i potom skuhate, odvojeno. Također isti postupak ponovite sa dimljenim ili sušenim mesom koje ste izabrali za ričet.
Nasjeckajte luk i povrće na kockice. Tavicu stavite na laganu vatru. U tavicu ulijte ulja te ubacite nasjeckani luk i povrće te pirjajte oko 12 minuta podlijevajući vodom.
Nasjeckajte luk na kockice. U tavicu dodajte nasjeckani luk i lovorov list i pirjajte sve dok svi sastojci u tavici ne postanu mekaniji.
Uzmite grah i kašu koju ste pripremili dan ranije. U tavicu dodajte grah, ječmenu kašu i meso zajedno s tekućinom u kojoj su pripremljeni.
Kuhajte oko 15 minuta te potom poslužite toplo.