Recept /

Što je ričet? Kako se radi ričet?

Image
Foto: Pixabay

Što je ričet? Ričet je ukusno jelo, kombinacija povrća i mesa. Kako napraviti ukusan ričet?

11.3.2022.
12:57
Pixabay
VOYO logo

Ričet je vrlo ukusno jelo koje spaja povrće i meso koje je inače dimljeno. Jedno od ukusnijih vrsta variva je upravo ričet za koji vam donosimo recept.

Sastojci za pripremu ričeta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ječmena kaša
  • grah
  • dimljeno ili sušeno meso bilo koje vrste
  • luk
  • ulje
  • povrće
  • lovorov list
  • sol
  • začini prema želji

Upute za pripremu ričeta:

Pripremite ječmenu kašu i grah minimalno dan ranije. Pripremite ih tako da jedno i drugo prvo namočite i potom skuhate, odvojeno. Također isti postupak ponovite sa dimljenim ili sušenim mesom koje ste izabrali za ričet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasjeckajte luk i povrće na kockice. Tavicu stavite na laganu vatru. U tavicu ulijte ulja te ubacite nasjeckani luk i povrće te pirjajte oko 12 minuta podlijevajući vodom.

Nasjeckajte luk na kockice. U tavicu dodajte nasjeckani luk i lovorov list i pirjajte sve dok svi sastojci u tavici ne postanu mekaniji.

Uzmite grah i kašu koju ste pripremili dan ranije. U tavicu dodajte grah, ječmenu kašu i meso zajedno s tekućinom u kojoj su pripremljeni.

Kuhajte oko 15 minuta te potom poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo