Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Liker od oraha /

Kada je najbolje vrijeme za izradu orahovca?

Orahovac je izvrstan liker koji možete samostalno pripremiti, no kada je najbolje vrijeme za izradu orahovca. Saznajte kada se radi orahovac.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Orahovac je talijanski liker napravljen od nezrelih oraha koji su još uvijek mekani u svojoj zelenoj ljusci. Orahovac je pikantan, sladak i pomalo gorak, a najčešće se poslužuje preliven sladoledom od vanilije ili samostalno kao aperitiv.

Najbolje vrijeme kada se radi orahovac jest krajem proljeća. Razlog tomu je stanje oraha u to doba godine. Točnije, najbolje vrijeme kada se radi orahovac je krajem svibnja ili početkom lipnja, kada se plod oraha još nije stvrdnuo unutar ljuski. Ako predugo čekate, plodovi su pretvrdi da bi se lako prorezali, a to je potrebno u procesu izrade orahovca.

Orahovac nije kompliciran za izraditi, a izvrstan je kao aperitiv kada dočekujete važne goste. Najbolje vrijeme kada se radi orahovac je početkom lipnja, odnosno kada su plodovi oraha zeleni i nezreli.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike