Poput meda, saće prave pčele u svojim košnicama. Obje tvari dobivaju svoj početak kao nektar iz cvijeća, koji pčele pretvaraju u med. Tada se med može pretvoriti u saće koje služi za pohranu pčelinjih jaja, ličinki, peluda i meda.
Što je med u saću? Saće je napravljeno od niza ćelija koje su uvijek sastavljene u vodoravni, šesterokutni uzorak za maksimalnu snagu i volumen. Prirodni vosak, saće, sastoji se od kemijskih spojeva masnih kiselina zajedno s dugolančanim alkoholima. Poput meda, precizan okus saća ovisit će o okolišu i vrsti cvijeća koji se koristi za nektar.
Što je med u saću možemo saznati i u trgovinama zdrave hrane. Med se ne uklanja iz voštanih stanica, već se prodaje netaknut kao „med u češlju“ za mazanje na kruh, muffine ili peciva. Jedan od najzahtjevnijih darova prirode, saće je oduvijek bilo važan sastojak na ljudskim jelovnicima i bez sumnje će nam i dalje zaslađivati živote i slastice.