Što je lažni biftek? Razlika između bifteka i lažnog bifteka je ta da se pravi biftek radi od prvoklasnog mesa buta, dok se lažni biftek radi od butnog valjka, jako žilavog mesa. Uz pomoć recepta pripremite lažni biftek.
Sastojci za lažni biftek:
- 50 dkg junetine (bifteka)
- luk
Nadjev za lažni biftek:
- žlica soli
- žlica papra
- žlica senfa
- jogurt
- 200ml mlijeka
- 1 luk
Priprema lažnog bifteka :
Junetinu isijecite na tanje komade te ih potom stanjite tako da ih izudarate kuhinjskim čekićem. Začinite junetinu sa svake strane tako da ju prvo premažete senfom a potom pobiberite i posolite. U plitku posudu ulijte mlijeko i jogurt, ubacite nasjeckani luk i uronite začinjenu junetinu. Ostavite da odstoji barem jedan dan.
Tavicu za pečenje zagrijte na srednjoj vatri. Izvadit junetinu iz mlijeka i stavite ju na zagrijanu tavicu. Pecite sa svake strane 3 minute . Nasjeckajte luk i posložite ga po junetini. Podlijte junetinu sa malom količinom vode i ostavite da se peče još pola sata. Vatru smanjite i okrećite meso po potrebi. Kad luk postane staklenast odnosno proziran, uklonite tavicu sa vatre. Lažni biftek poslužite dok je topli.