Što je i kako se priprema kus kus? To je jelo od pšenične krupice, a najpopularijnije je u sjevernoafričkim zemljama. Smatra se tradicionalnim berberskim jelom.
Kus kus se najčešće priprema kao prilog uz glavno mesno ili riblje jelo. Može se pripremiti i u kombinaciji s povrćem. Postoje različiti recepti za pripremu kus kusa, donosimo vam jednostavan i brzi recept koji će vas oduševiti.
Sastojci za pripremu kus kusa:
- 35 dkg kus kusa
- 5 dcl pilećeg temeljca ili vode
- 5 dkg maslaca
- sol
- papar
Priprema kus kusa:
Stavite kus-kus u zdjelu. Zakuhajte pileći temeljac ili vodu i maslac. Prelijte kus-kusom i pokrijte posudu.
Ostavite da odstoji 5 minuta. Nakon toga umiješajte maslac i začinite sa soli i paprom. Kus kus je gotov poslužite ga kao prilog uz glavno jelo.