Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarske tajne /

Što je kukuruzni škrob i kako se koristi?

Kukuruzni škrob se koristi u većini kuhinja diljem svijeta. Što je kukuruzni škrob i kako se koristi?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Što je kukuruzni škrob? Kukuruzni škrob ponekad se naziva i kukuruzno brašno. To je ugljikohidrat ekstrahiran iz endosperma kukuruza. U kuhinji se kukuruzni škrob najčešće koristi kao zgušnjivač za marinade, umake, umake, glazure, juhe, pite i druge slastice. Nalazi se u kuhinjama diljem svijeta, a Sjeverna Amerika i Azija prednjače u proizvodnji i upotrebi.

Kako se koristi kukuruzni škrob? Kukuruzni škrob je cijenjen zbog svojstava zgušnjavanja. Sastoji se od dugih lanaca molekula škroba, koji će se, kada se zagrije u prisutnosti vlage, rasplesti i nabubriti. Ovo djelovanje bubrenja ili želatinizacija je ono što uzrokuje zgušnjavanje.

Kukuruzni škrob možete koristiti i za premazivanje voća u pitama, kolačima i drugim slasticama prije pečenja. Tanki sloj kukuruznog škroba pomiješa se s voćnim sokovima, a zatim se zgusne dok se peče. To sprječava da pite i drugi deserti imaju vodenastu teksturu.

S obzirom da kukuruzni škrob apsorbira vlagu treba ga držati u hermetički zatvorenoj posudi gdje neće biti izložen vlazi iz okoline.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike