Mnogi ne znaju što upotrebljavati, mascarpone ili krem sir jer misle da je to isto. No nije. Postoji razlika koju će vam jako dobro objasniti svaki slastičar kada ga pitate mascarpone ili krem sir?
Naime, kad razmišljate hoćete li pripremiti mascarpone ili krem sir, morate znati sljedeće:
- razlika između njih je u količini masti koju svaka sadrži. Krem sir mora sadržavati najmanje 33 %, a najviše 55% mliječne masti. S druge strane, mascarpone sadrži 100% mliječne masti. Zbog toga je mascarpone kremastiji.
- Razlika je u podrijetlu - Mascarpone je talijanski, a krem sir američki proizvod.
- Krem sir ima kiseliji okus pa se smatra da je zbog toga bolji za torte od sira (no, mišljenja među slastičarima su podijeljenja)
Stoga, mascarpone ili krem sir? Odluka je zapravo na vama, odnosno povezana s onime što radite. Ako radite tiramisu, mascarpone je obavezan. S druge strane, ako radite torte od sira, preporuča se krem sir, no nije obavezan, odlično će se slagati i mascarpone.
No, najvažnije je da sada znate koja je razlika te je li opravdano razmišljati - mascarpone ili krem sir! Naravno da je, rekli bi svi slastičari!