Jabuka je oduvijek bila najrasprostranjenije voće i vrlo zdravo voće. Dovoljno je pojesti barem jednu jabuku dnevno. Postoje nove sorte jabuka, ali i stare sorte jabuka. Koje su stare sorte jabuka i po čemu su posebne?
Macoun, Melrose, Rimska ljepotica, Adventka samo su neke od starih sorti jabuka koje su vrlo ukusne i mogu se još i danas nabaviti.
Macoun je stara sorta jabuka koja ima sočan, sladak i aromatičan okus. Najbolja je kada se bere između rujna i listopada.
Ne mogu se nabrajati stare sorte jabuka bez da se spomene Melrose. To je čvrsta jabuka s grubim mesom pogodna za pečenje.
Uz Macoun i Melrose jedan od poznatijih starih sorti jabuka je Rimska ljepotica. To je jabuka koja ima nešto debelju kožu, te kremasto žuto meso i kiselkasti okus.
Adventa je stara sorta jabuka koju karakterizira crveno-ljubičasta boja. Ima tanku kožu, vrlo je sočna i aromatična.
Stare sorte jabuka vrlo su ukusne i zdrave, pojedite barem jednu jabuku dnevno i sačuvajte svoje zdravlje.