Srdela je najpoznatija hrvatska morska riba, a u prošlosti bila je hraniteljica otočana. Srdela je najpoznatiji predstavnik plave ribe. U svega nekoliko koraka priprema se ovo slasno jelo.
Sastojci za pripremu srdela na buzaru:
- 1 kg srdela
- 2 češnja češnjaka
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 2 limuna soka
- sol i papar
- vrećica za pečenje
Priprema srdele na buzaru:
Prvi i najvažniji korak je da dobro očistite srdelu. Zatim je operete i obrišete. Nakon toga srdelu začinite i posložite je u vrećicu za pečenje te ju stavite u posudu za pečenje. Kada ste to napravili vrijeme je da srdele zalijete preljevom. U zasebnoj posudi izmiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sjeckani peršin i sjeckani češnjak te pospite po srdelama. Vrećicu za pečenje zavežete te ju na samom vrhu probušite.
Peku se na 200 ° C od prilike 20 minuta.
Dobar tek!