Jela s ribom / Srdela na buzaru neka pronađu mjesto na jelovniku

Image
Foto: Pixabay

Kao što znate postoje tisuće recepata kako pripremiti srdelu. Jedan od najfinijih je srdela na buzaru.

20.8.2022.
16:09
Pixabay
VOYO logo

Srdela je najpoznatija hrvatska morska riba, a u prošlosti bila je hraniteljica otočana. Srdela je najpoznatiji predstavnik plave ribe. U svega nekoliko koraka priprema se ovo slasno jelo.

Sastojci za pripremu srdela na buzaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg srdela
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 2 limuna soka
  • sol i papar
  • vrećica za pečenje

Priprema srdele na buzaru:

Prvi i najvažniji korak je da dobro očistite srdelu. Zatim je operete i obrišete. Nakon toga srdelu začinite i posložite je u vrećicu za pečenje te ju stavite u posudu za pečenje. Kada ste to napravili vrijeme je da srdele zalijete preljevom. U zasebnoj posudi izmiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sjeckani peršin i sjeckani češnjak te pospite po srdelama. Vrećicu za pečenje zavežete te ju na samom vrhu probušite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peku se na 200 ° C od prilike 20 minuta.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo