Jedan od najboljih načina spremanja cherry rajčica za zimu je jednostavno zamrzavanje cijelih. Jedna stvar koju smo oduvijek otkrivali kod cherry rajčica je da nam nakon što njihova sezona završi, brzo počinju nedostajati. Pogotovo kad je riječ o tome da ih imate pri ruci za salate ili svježu hranu. No postoji rješenje u vidu zamrzavanja, što je brzo i jednostavno pa cherry rajčice možete jesti i tijekom zime. Dovoljno ih je oprati, izvući im stabljiku i zamrznuti ih na lim za pečenje. Nakon što se smrznu, stavite ih u vrećicu za zamrzavanje, pazeći da istisnete što više zraka iz vrećice. Kad ih želite upotrijebiti, samo ih izvucite iz zamrzivača. Cherry rajčice spremljene za zimu bit će mekše nego kada ih koristite svježe, ali će i dalje imati intenzivan okus. Odlične su i za recepte, juhe i umake.
Sa svojim slatkim slatkim okusom, cherry rajčice čine nevjerojatan zimski umak od rajčice. Ovaj jednostavan umak od pet sastojaka samo je ulaznica za korištenje nekoliko komada odjednom. Zagrijte četiri žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja u velikoj tavi. Dodajte četiri češnja tanko narezanog češnjaka i zagrijte dok ne omekša i omekša (oko dvije minute). Dodajte četiri šalice cherry rajčice u tavu i kuhajte. Kad počnu pucati, nastavite ih miješati sve dok ne dobijete željenu konzistenciju. Za kraj dodajte jednu šalicu nasjeckanog bosiljka i mljeveni crni papar po ukusu. Ovaj zimski umak od cherry rajčica savršen je za posluživanje preko tjestenine ili ga zamrznite za cijelu zimu.
Sušene rajčice jedan su od najboljih načina spremanja cherry rajčica za kasniju upotrebu tijekom zime. Ako živite na suhom i sunčanom području, polovice cherry rajčice možete staviti na lim za pečenje na sunce i jednostavno ih ostaviti da se prirodno osuše. Za one koji ne žive u ovakvoj klimi, cherry rajčice možete osušiti pećnicom ili dehidratorom.