Šparoge na salatu su lagane, osvježavajuće i napravljene od hrskavog povrća, fete i kremastog preljeva od avokada.
Sastojci za šparoge na salatu:
- 2 vezice šparoga, nježni dijelovi, nasjeckani na manje komade
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- ½ režnja češnjaka, naribanog
- ½ žličice soli
- svježe mljeveni crni papar
- 1 šalica graška
- dresing od avokada
- ⅓ šalice izmrvljene fete
- 3 rotkvice, tanko narezane
- ¼ šalice pinjola
Šparoge na salatu priprema:
Zakuhajte veliki lonac slane vode i stavite posudu s ledenom vodom u blizini. Ubacite šparoge u kipuću vodu i blanširajte oko minutu, dok ne omekšaju, ali da budu još uvijek svijetlo zelene.
Prebacite u ledenu vodu na 1 minutu, zatim ocijedite. Prebacite šparoge na kuhinjsku krpu da se osuše i obrišite zdjelu.
Na dnu zdjele pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, sol i papar. Dodajte šparoge i grašak i miješajte dok se ne pokriju. Prebacite na pladanj, pokapajte malo dresinga od avokada, na vrh stavite fetu, rotkvice i pinjole.