Domaći sok od rajčice izuzetno je bogat, ukusan i zasitan! Okus je puno bolji od kupovnog soka i vjerojatno donosi više koristi vašem tijelu budući da točno znate što se nalazi u njemu.
Prema prvom receptu za sok od rajčice najprije nasjeckajte rajčice na grublje komade. Zatim miješajte dok smjesa ne postane sočna i glatka- to može potrajati nekoliko minuta da se pravilno razbije. Umiješajte veliku vrećicu mlijeka s orašastim plodovima ili slojeve gaze u veliku zdjelu (alternativno upotrijebite sito) i u nju ulijte mješavinu rajčice iz miješalice. Podignite vrećicu/gazu i pustite da se prirodno ocijedi. Zatim rukama iscijedite ostatke pulpe kako biste uklonili što je moguće više soka od rajčice.
Jedan drugačiji recept govori da rajčice također morate nasjeckati i dodati ih u veliku tavu na ploči za kuhanje na umjerenoj vatri uz prskanje vode. Pirjajte ih 20-30 minuta, neprestano miješajući kako bi rajčice omekšale. Zatim omekšale rajčice protisnite kroz sito ili mlin za hranu kako biste izvukli sok i ostavili kožu i sjemenke. Vratite zatim sok na ploču za kuhanje i zagrijte na umjerenoj vatri neposredno prije vrenja (oko 85-90ºC-nemojte ga kuhati!). Sok od rajčice tada možete konzervirati ili ostaviti da se malo ohladi prije nego što ga prebacite u hladnjak ili zamrzivač.