Prirodni sok /

Recept za pripremu osvježavajućeg domaćeg soka od rajčice

Image
Foto: Pixabay

Rajčica je jedna od najpoznatijih biljaka koju gotovo svi imamo u vrtu. Kako pripremiti sok od rajčice?

27.10.2021.
15:59
Pixabay
VOYO logo

Domaći sok od rajčice izuzetno je bogat, ukusan i zasitan! Okus je puno bolji od kupovnog soka i vjerojatno donosi više koristi vašem tijelu budući da točno znate što se nalazi u njemu.

Prema prvom receptu za sok od rajčice najprije nasjeckajte rajčice na grublje komade. Zatim miješajte dok smjesa ne postane sočna i glatka- to može potrajati nekoliko minuta da se pravilno razbije. Umiješajte veliku vrećicu mlijeka s orašastim plodovima ili slojeve gaze u veliku zdjelu (alternativno upotrijebite sito) i u nju ulijte mješavinu rajčice iz miješalice. Podignite vrećicu/gazu i pustite da se prirodno ocijedi. Zatim rukama iscijedite ostatke pulpe kako biste uklonili što je moguće više soka od rajčice.


Jedan drugačiji recept govori da rajčice također morate nasjeckati i dodati ih u veliku tavu na ploči za kuhanje na umjerenoj vatri uz prskanje vode. Pirjajte ih 20-30 minuta, neprestano miješajući kako bi rajčice omekšale. Zatim omekšale rajčice protisnite kroz sito ili mlin za hranu kako biste izvukli sok i ostavili kožu i sjemenke. Vratite zatim sok na ploču za kuhanje i zagrijte na umjerenoj vatri neposredno prije vrenja (oko 85-90ºC-nemojte ga kuhati!). Sok od rajčice tada možete konzervirati ili ostaviti da se malo ohladi prije nego što ga prebacite u hladnjak ili zamrzivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo