Osvježavajući i zdravi sok od mrkve i jabuke nije samo energetska bomba, već ga je i vrlo jednostavno pripremiti. Ovaj miks soka od voća i povrća bogat je multivitaminima, beta-karotenima i antioksidansima koji u potpunosti čiste probavni sustav od toksina te pomažu tijelu u borbi protiv raka i mnogih drugih bolesti.
Kako biste pripremili sok od mrkve i jabuke za zimu najprije operite mrkvu i jabuku u tekućoj vodi i osušite ih. Jabuku narežite na srednje komade i uklonite joj jezgru. Mrkvu ogulite i narežite na kockice srednje veličine. Ako koristite organsku mrkvu, nije je potrebno guliti. Ulijte 3/4 šalice vode u posudu miksera, posudu za kuhanje hrane ili staklenku za blender. Kako bi se svi čvrsti sastojci pretvorili u pire potrebna je voda.
Komadiće jabuke i mrkve dodajte u posudu za miksanje te ih miksajte sve dok se ne pretvore u pire. Nakon toga kako biste dobili ukusni sok od jabuke i mrkve za zimu, na praznu veliku zdjelu obložite gazu ili veliku sitnu mrežicu i prelijte je pripremljenim pireom. Skupite sve strane gaze prema gore i iscijedite kako biste maksimalno izvukli sok iz pulpe. Iscijedite limun preko soka od mrkve i jabuke te sastojke promiješajte žlicom.
Kako biste povećali dugotrajnost soka od mrkve i jabuke potrebno ga je pasterizirati. Prokuhajte ga 30-40 minuta na temperaturi od 120 stupnjeva. Nakon toga prelijte ga u sterilizirane staklene boce i vaš sok od mrkve i jabuke može spremno dočekati hladne zimske dane.