Recept i priprema /

Sočni muffini desert za svaki dan uz čaj ili kavu

Image
Foto: Pixabay

Muffini mogu biti odlićni za doručak ili kao međuobrok a još su bolji ako su veoma sočni. Kako bi ste bili sigurni da će vaši muffini ispasti sočno, morate slijediti nekoliko koraka.

23.8.2022.
15:47
Pixabay
VOYO logo

Tijekom pripreme sočnih muffina kod kuće, pripazite da posebno miješate mokre sastojke, a posebno suhe sastojke kako se smjesa za muffine ne bi previše izmiješala.

Sastojci potrebni za pripremu sočnih muffina su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g brašna
  • praška za pecivo
  • 1 žličica soda bikarbone
  • 120 g šećera
  • malo soli
  • 230 ml mlaćenice
  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice ulja
  • 2 jaja sobne temperature
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 250 g borovnica

Upute za pripremu sočnih muffina:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Kalup za muffine s 12 rupica obložite papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U posudi umutiti brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol.

3. U posebnoj posudi umutiti mlaćenicu, otopljeni maslac, ulje, jaja i vaniliju.

4. Kombinirajte mokro i suho: napravite udubljenje u zdjeli s brašnom, ulijte smjesu jaja. Miješajte dok se ne sjedini - pokušajte ne miješati više od 8 puta. Malo grudica brašna u tijestu su u redu.

5. Dodajte borovnice: promiješajte veći dio borovnica - malo ostavite za preljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Napunite kalup za muffine: Podijelite tijesto u papirnate kutije. Prelijte preostalim borovnicama.

7. Pecite 5 minuta, zatim smanjite pećnicu na 180°C. Zatim pecite daljnjih 15 minuta ili dok čačkalica umetnuta u muffin ne izađe čista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Ohladite: Izvadite muffine iz kalupa za muffine odmah na rešetku za hlađenje. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo