Recept i priprema / Sočni muffini desert za svaki dan uz čaj ili kavu

Image
Foto: Pixabay

Muffini mogu biti odlićni za doručak ili kao međuobrok a još su bolji ako su veoma sočni. Kako bi ste bili sigurni da će vaši muffini ispasti sočno, morate slijediti nekoliko koraka.

23.8.2022.
15:47
Pixabay
VOYO logo

Tijekom pripreme sočnih muffina kod kuće, pripazite da posebno miješate mokre sastojke, a posebno suhe sastojke kako se smjesa za muffine ne bi previše izmiješala.

Sastojci potrebni za pripremu sočnih muffina su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g brašna
  • praška za pecivo
  • 1 žličica soda bikarbone
  • 120 g šećera
  • malo soli
  • 230 ml mlaćenice
  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice ulja
  • 2 jaja sobne temperature
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 250 g borovnica

Upute za pripremu sočnih muffina:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Kalup za muffine s 12 rupica obložite papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U posudi umutiti brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol.

3. U posebnoj posudi umutiti mlaćenicu, otopljeni maslac, ulje, jaja i vaniliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Kombinirajte mokro i suho: napravite udubljenje u zdjeli s brašnom, ulijte smjesu jaja. Miješajte dok se ne sjedini - pokušajte ne miješati više od 8 puta. Malo grudica brašna u tijestu su u redu.

5. Dodajte borovnice: promiješajte veći dio borovnica - malo ostavite za preljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Napunite kalup za muffine: Podijelite tijesto u papirnate kutije. Prelijte preostalim borovnicama.

7. Pecite 5 minuta, zatim smanjite pećnicu na 180°C. Zatim pecite daljnjih 15 minuta ili dok čačkalica umetnuta u muffin ne izađe čista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Ohladite: Izvadite muffine iz kalupa za muffine odmah na rešetku za hlađenje. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo