Sočni dunavski valovi - recept i priprema
Sočni dunavski valovi desert je s kojim ne možete pogriješiti. Vrlo je jednostavan za pripremu, a rezultat je odličan voćni desert s višnjama. Sočni dunavski valovi sastoje se od biskvita, nadjeva i čokoladne glazure.
Sastojci potrebni za izradu biskvita za sočne dunavske valove:
20 dkg maslaca ili margarina
30 dkg brašna
4 jaja
35 dkg brašna
vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
1-2 dcl mlijeka
Sastojci potrebni za izradu nadjeva za sočne dunavske valove:
puding od vanilije
3 dcl mlijeka
25 dkg margarina
15 dkg šećera
Napravite tijesto od svih sastojaka. Tijesto mora biti malo gušće. Polovicu tijesta stavite u lim za pečenje, a u drugu polovicu stavite 2 žlice kakaa.
Prelijte smjesu s kakaom preko žute smjese, stavite višnje ili neko drugo voće i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko pola sata.
Na pečeni biskvit stavite kremu.
Kremu napravite tako da skuhate puding od vanilije u 3 dcl mlijeka. Kada se ohladi u puding dodajte 25 dkg margarina, 15 dkg šećera i dobro izmiješate.
Kremu stavite na hladni biskvit. Na kraju preko kreme možete staviti i glazuru od čokolade.