Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Voćni desert /

Sočni dunavski valovi - recept i priprema

Sočni dunavski valovi voćni je kolač s višnjama koji osim što je ukusan i lijepo izgleda. Pratite recept i napravite ovaj sočni desert dunavski valovi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sočni dunavski valovi desert je s kojim ne možete pogriješiti. Vrlo je jednostavan za pripremu, a rezultat je odličan voćni desert s višnjama. Sočni dunavski valovi sastoje se od biskvita, nadjeva i čokoladne glazure.

Sastojci potrebni za izradu biskvita za sočne dunavske valove:

20 dkg maslaca ili margarina

30 dkg brašna

4 jaja

35 dkg brašna

vanilin šećer

1/2 praška za pecivo

1-2 dcl mlijeka

Sastojci potrebni za izradu nadjeva za sočne dunavske valove:

puding od vanilije

3 dcl mlijeka

25 dkg margarina

15 dkg šećera

Napravite tijesto od svih sastojaka. Tijesto mora biti malo gušće. Polovicu tijesta stavite u lim za pečenje, a u drugu polovicu stavite 2 žlice kakaa.

Prelijte smjesu s kakaom preko žute smjese, stavite višnje ili neko drugo voće i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko pola sata.

Na pečeni biskvit stavite kremu.

Kremu napravite tako da skuhate puding od vanilije u 3 dcl mlijeka. Kada se ohladi u puding dodajte 25 dkg margarina, 15 dkg šećera i dobro izmiješate.

Kremu stavite na hladni biskvit. Na kraju preko kreme možete staviti i glazuru od čokolade.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike