Voćni desert /

Sočni dunavski valovi - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Sočni dunavski valovi voćni je kolač s višnjama koji osim što je ukusan i lijepo izgleda. Pratite recept i napravite ovaj sočni desert dunavski valovi.

2.3.2023.
14:01
Pixabay
VOYO logo

Sočni dunavski valovi desert je s kojim ne možete pogriješiti. Vrlo je jednostavan za pripremu, a rezultat je odličan voćni desert s višnjama. Sočni dunavski valovi sastoje se od biskvita, nadjeva i čokoladne glazure.

Sastojci potrebni za izradu biskvita za sočne dunavske valove:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg maslaca ili margarina
  • 30 dkg brašna
  • 4 jaja
  • 35 dkg brašna
  • vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1-2 dcl mlijeka

Sastojci potrebni za izradu nadjeva za sočne dunavske valove:

  • puding od vanilije
  • 3 dcl mlijeka
  • 25 dkg margarina
  • 15 dkg šećera

Napravite tijesto od svih sastojaka. Tijesto mora biti malo gušće. Polovicu tijesta stavite u lim za pečenje, a u drugu polovicu stavite 2 žlice kakaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte smjesu s kakaom preko žute smjese, stavite višnje ili neko drugo voće i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko pola sata.

Na pečeni biskvit stavite kremu.

Kremu napravite tako da skuhate puding od vanilije u 3 dcl mlijeka. Kada se ohladi u puding dodajte 25 dkg margarina, 15 dkg šećera i dobro izmiješate.

Kremu stavite na hladni biskvit. Na kraju preko kreme možete staviti i glazuru od čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo