Recept i priprema /

Sočna torta od jabuka voćni desert za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Kad imate dostupne sezonske jabuke najbolja je ideja ispeći sočnu tortu od jabuka. Sočna torta od jabuka bit će još bolja ako uz nju poslužite i kuglicu sladoleda od vanilije.

31.8.2022.
15:12
Pixabay
VOYO logo

Sočna torta od jabuka voćni desert za svaki dan uz čaj ili kavu. Recepti za izradu torte od jabuka su brojni, donosimo jednostavan i brzi recept.

Sastojci koji će vam biti potrebni kako bi pripremili sočnu tortu od jabuka su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 2 žlice ulja
  • 120 ml mlijeka
  • 7 jabuka
  • 50 g maslaca

Upute za pripremu sočne torte od jabuka:

  1. U dubokoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, 200 g šećera i prstohvat soli. U drugoj zdjeli pomiješajte tekuće sastojke - dva jaja, mlijeko, ulje. Tekuću smjesu dodajte suhim sastojcima, lagano miješajući dok ne dobijete homogenu smjesu.
  2. Prethodno očišćene i oguljene jabuke narežite na tanke ploške i dodajte u smjesu za kolač.
  3. U okrugli kalup za tortu staviti papir za pečenje. Ako ga nemate, možete dno i stijenke tepsije namazati uljem ili maslacem i posuti brašnom.
  4. Pecite kolač od jabuka oko 30-35 minuta u umjereno zagrijanoj pećnici na°180C.
  5. Od preostalog jednog jajeta i 100 g šećera pripremite nadjev u koji dodajte maslac.
  6. Umutiti ga žicom ili mikserom. Ovom smjesom prelijte kolač i vratite ga u pećnicu na još 10 minuta.
  7. Prilikom posluživanja kolač od jabuka pospite šećerom u prahu i cimetom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo