KAKO 'ZAČINITI' BLAGDANE / 'Ovo nisu krumpiri kakve vam mama sprema': Snoop Dogg podijelio svoj tajni recept za popularno jelo, ono što trebate dodati je - konjak!

Image
Foto: Instagram/ Shutterstock

Zagrijavanjem konjaka na štednjaku alkohol isparava i dodaje "malo slatkoće i dubine okusu" krumpira, ističe reper, a zatim objašnjava kako se njegov specijalitet točno priprema.

19.11.2023.
18:41
Instagram/ Shutterstock
VOYO logo

Kada Snoop Dogg preuzme kormilo za Dan zahvalnosti, ručak neće proći neprimijećeno, ali možda neće ići niti onako kako biste očekivali.

U svom specijalnom prilogu podijelio je recept koji priprema za taj poseban dan, a uz klasične krumpire, koje tradicionalno pronalazimo na blagdanskom stolu, reper dodaje svoj tajni sastojak - konjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Snoop Dogg

"Ljudi, ovo nisu krumpiri kakve vam mama sprema", ističe, dodajući duh koji spominje u svom hitu "Hennesey N Buddah", gdje je konjak ključni sastojak "njegovog omiljenog načina pripreme ovog slavnog jela za Dan Zahvalnosti".

"Znam što svi mislite", nadodaje, "Zar konjak nije više za koncerte s Doggom nego za Dan zahvalnosti?" šali se Snoop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, on smatra da ne postoji razlog zašto ne bi oboje moglo ići zajedno.

Image
'IPAK JE INFLACIJA' /

Snoop Dogg osobnom motaču džointa povećao plaću, evo koliko sada zarađuje ključan čovjek njegova tima

Image
'IPAK JE INFLACIJA' /

Snoop Dogg osobnom motaču džointa povećao plaću, evo koliko sada zarađuje ključan čovjek njegova tima

Ovaj recept, koji je slavni reper uvrstio u svoju novu kuharicu pod nazivom "Goon With the Spoon", oduševljava mnoge obožavatelje koji će možda iznenaditi svoje bližnje ovog blagdanskog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijavanjem konjaka na štednjaku alkohol isparava i dodaje "malo slatkoće i dubine okusu" krumpira, ističe reper, a zatim objašnjava kako se njegov specijalitet točno priprema.

Spremite gnječilicu za krumpire i pripremite se oduševiti svoje rodbine za blagdane", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Recept za pire krumpir s konjakom

Sastojci koji su vam potrebni:

• Približno 1,8 kg krumpira: oguljenih i nasjeckanih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• ½ šalice (približno 120 ml) konjaka ili druge rakije

• 4 žlice nesoljenog maslaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• 2 šalice vrhnja za kuhanje

• ½ šalice majoneze

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• 2½ žličice soli

• žličica cijelog crnog papra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sad slijede, upute za pripremu:

1. U velikom loncu prokuhajte vodu s puno soli na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje jaku, dodajte krumpire. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, otprilike 25 minuta. Ocijedite i stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Vratite prazan lonac na štednjak na srednje jaku vatru. Dodajte konjak; kuhajte dok se malo ne reducira i alkohol ispari, 3 do 5 minuta. Umutite maslac dok se ne otopi. Dodajte vrhnje i majonezu; kuhajte dok se malo ne zgusne i ugrije, otprilike 5 minuta.

3. Vratite krumpire u lonac; dodajte sol i papar. Pomoću gnječilice za krumpire, gnječite dok se sve ne sjedini i postane glatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu ovog posebnog specijaliteta, trebat će vam otprilike 50 minuta, ističe reper za kraj.

POGLEDAJTE VIDEO: Nakit, kovanice, vijci- Što sve djeca pojedu? 'Ako proguta disk bateriju, šanse da umru su velike'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo