Ako još niste isprobali ukusni kesten, ne znate što propuštate. Kesten je izuzetno svestran. Njegov jedinstveni orašasti okus i mrvičasta, ali glatka tekstura čine ga odličnim za mnoga jela, slana i slatka. A kako bi u kestenima mogli uživati tijekom cijele godine, smrznite ih.
Kesteni se mogu smrznuti sa ili bez ljuske, sirovi ili kuhani. Bez obzira na oblik, mogu ostati smrznuti 2 do 3 mjeseca. Ako smrznute kestene namjeravate koristiti za pečenje, onda je idealno ostaviti ljuske netaknute.
Međutim, ako ćete koristiti smrznute kestene u receptu koji zahtijeva uklanjanje njihove ljuske, kao što je slasni puding od kestena, tada će vam njihovo guljenje prije zamrzavanja uštedjeti vrijeme i trud kasnije.
Stavite kestene u vrećice za zamrzavanje, staklene ili plastične posude za zamrzavanje.
Kako biste osigurali da se kuhani kesteni bez ljuske lako odvajaju nakon zamrzavanja, stavite ih na pladanj s razmakom između njih i zamrznite na nekoliko sati. Nakon što se zamrznu, izvadite kestene iz pladnja i stavite u spremnik za zamrzavanje.
Doista je tako lako produžiti život kestena. Smrznuti kesteni pripremaju se isti način kao i svježi kesteni.