Plodovi jesteni /

Kako smrznuti kestene? Kako se pripremaju smrznuti kesteni?

Image
Foto: Pixabay

Smrznuti kesten uvijek dobro dođu tijekom zimskih ili proljetnih mjeseci. Kako se pripremaju smrznuti kesteni?

29.11.2022.
11:53
Pixabay
VOYO logo

Ako još niste isprobali ukusni kesten, ne znate što propuštate. Kesten je izuzetno svestran. Njegov jedinstveni orašasti okus i mrvičasta, ali glatka tekstura čine ga odličnim za mnoga jela, slana i slatka. A kako bi u kestenima mogli uživati tijekom cijele godine, smrznite ih.

Kesteni se mogu smrznuti sa ili bez ljuske, sirovi ili kuhani. Bez obzira na oblik, mogu ostati smrznuti 2 do 3 mjeseca. Ako smrznute kestene namjeravate koristiti za pečenje, onda je idealno ostaviti ljuske netaknute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ako ćete koristiti smrznute kestene u receptu koji zahtijeva uklanjanje njihove ljuske, kao što je slasni puding od kestena, tada će vam njihovo guljenje prije zamrzavanja uštedjeti vrijeme i trud kasnije.

Stavite kestene u vrećice za zamrzavanje, staklene ili plastične posude za zamrzavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste osigurali da se kuhani kesteni bez ljuske lako odvajaju nakon zamrzavanja, stavite ih na pladanj s razmakom između njih i zamrznite na nekoliko sati. Nakon što se zamrznu, izvadite kestene iz pladnja i stavite u spremnik za zamrzavanje.

Doista je tako lako produžiti život kestena. Smrznuti kesteni pripremaju se isti način kao i svježi kesteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo