Smjesa za pljeskavice /

Recept i priprema pravilne smjese za pljeskavice

Image

Smjesa za pljeskavice prilično je jednostavna za pripremu i u nju možete staviti sve začine po želji. Pomoću dobre smjese za pljeskavice, dobit ćete pljeskavice koje će biti sočne i ukusne.

21.5.2022.
12:14
VOYO logo

Tajna dobre smjese za pljeskavice je korištenje krušnih mrvica kako bi meso zadržalo prirodne masti i sokove.

Sastojci potrebni za smjesu za pljeskavice su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 900 g mljevene govedine
  • pola šalice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 2 žlice umaka za roštilj
  • 2 žlice mlijeka
  • sol, papar
  • mljeveni češnjak i luk

Upute za pripremu smjese za pljeskavice:

  1. Pripremite veliku zdjelu. Dodajte mljevenu govedinu, krušne mrvice, jaje, umak, mlijeko, sol, češnjak u prahu, luk u prahu i papar. Miješajte ručno dok smjesa ne postane glatka, ali prestanite kada smjesa izgleda ujednačena.
  2. Smjesu za pljeskavice podijelite u nekoliko komada.
  3. Postavite lim za pečenje, obložen papirom ili folijom i gore stavite pljeskavice.
  4. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite pljeskavice 3-4 minute sa svake strane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo