Tajna dobre smjese za pljeskavice je korištenje krušnih mrvica kako bi meso zadržalo prirodne masti i sokove.
Sastojci potrebni za smjesu za pljeskavice su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 900 g mljevene govedine
- pola šalice krušnih mrvica
- 1 jaje
- 2 žlice umaka za roštilj
- 2 žlice mlijeka
- sol, papar
- mljeveni češnjak i luk
Upute za pripremu smjese za pljeskavice:
- Pripremite veliku zdjelu. Dodajte mljevenu govedinu, krušne mrvice, jaje, umak, mlijeko, sol, češnjak u prahu, luk u prahu i papar. Miješajte ručno dok smjesa ne postane glatka, ali prestanite kada smjesa izgleda ujednačena.
- Smjesu za pljeskavice podijelite u nekoliko komada.
- Postavite lim za pečenje, obložen papirom ili folijom i gore stavite pljeskavice.
- Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite pljeskavice 3-4 minute sa svake strane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa