Kulinarstvo /

Kako napraviti dobru smjesu za lignje na pariški za savršeni glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Lignje na pariški jedan su od omiljenih načina pripremanja lignji. Saznajte kako se radi savršena smjesa za lignje na pariški.

18.12.2021.
3:38
Pixabay
VOYO logo

Lignje na pariški vrlo su popularne u Grčkoj i poslužuju se u gotovo svakom ribljem restoranu u Grčkoj. Pripremaju se vrlo jednostavno, bitno je samo napraviti dobru smjesu za lignje. Kako napraviti smjese za lignje na pariški?

Za pripremu jela lignje na pariški potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kilogram lignji
  • brašno
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • limun i svježi peršin.

Najprije odmrznite lignje prema uputama na pakiranju, ako koristite smrznute kolutiće. Ako koristite svježe lignje tada ih očistite i narežite na manje komade. Nakon toga začinite lignje sa soli i paprom. Zagrijte ulje u dubokoj tavi.

Pojačajte vatru na najjače. Lignje uvaljajte u brašno i ostavite da odstoje nekoliko minuta te lagano otresite višak brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte lignje u tavu tek kada je ulje vruće. Provjerite ulje dodirivanjem komadića lignje na površinu ulja. Ako lignje cvrče, ulje je spremno. Pržite lignje dok ne postanu hrskave i zlatno-smeđe sa svih strana, oko 1 do 3 minute. Izvadite ih i ocijedite na papirnatim ručnicima.

Lignje na pariški su gotove i spremne za posluživanje. Poslužite uz krišku limuna i ukrasite sa peršinovim listom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo