Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se radi najbolje domaće slano prhko tijesto?

Slano prhko tijesto najviše se koristi za pripremu raznih kolača i slatkih i slanih pita, a vrlo je jednostavno za pripremu. Osim što je slano prhko tijesto jednostavno za pripremu, veoma je lagano i pahuljasto.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

lano prhko tijesto napravljeno je od jednostavnih i osnovnih sastojaka koje uvijek imate kod kuće.

Sastojci potrebni za pripremu slanog prhkog tijesta su:

brašno

sol

maslac

voda

Koristite hladnu vodu i neslani maslac. Umjesto hladne vode možete koristiti i hladno mlijeko. Također možete dodati bilo koje začine ili sušeno bilje ovoj mješavini kako biste prilagodili smjesu. Omjer koji se najčešće koristi kod pripreme slanog prhkog tijesta je 1 dio brašna, pola dijela maslaca i 1/3 vode ili mlijeka.

Primjerice, na 180 g brašna ide 90 g maslaca i 60 g vode. Dok zagrijavate pećnicu za pečenje tijesto stavite u hladnjak da se ohladi. Slano prhko tijesto možete napraviti i dan ranije i držati u hladnjaku. U tijesto možete i po želji dodati 1 jaje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike