Kako se radi najbolje domaće slano prhko tijesto?
lano prhko tijesto napravljeno je od jednostavnih i osnovnih sastojaka koje uvijek imate kod kuće.
Sastojci potrebni za pripremu slanog prhkog tijesta su:
brašno
sol
maslac
voda
Koristite hladnu vodu i neslani maslac. Umjesto hladne vode možete koristiti i hladno mlijeko. Također možete dodati bilo koje začine ili sušeno bilje ovoj mješavini kako biste prilagodili smjesu. Omjer koji se najčešće koristi kod pripreme slanog prhkog tijesta je 1 dio brašna, pola dijela maslaca i 1/3 vode ili mlijeka.
Primjerice, na 180 g brašna ide 90 g maslaca i 60 g vode. Dok zagrijavate pećnicu za pečenje tijesto stavite u hladnjak da se ohladi. Slano prhko tijesto možete napraviti i dan ranije i držati u hladnjaku. U tijesto možete i po želji dodati 1 jaje.
403 Forbidden