Kuharica / Kako se radi najbolje domaće slano prhko tijesto?

Image
Foto: Pixabay

Slano prhko tijesto najviše se koristi za pripremu raznih kolača i slatkih i slanih pita, a vrlo je jednostavno za pripremu. Osim što je slano prhko tijesto jednostavno za pripremu, veoma je lagano i pahuljasto.

10.3.2023.
14:34
Pixabay
VOYO logo

lano prhko tijesto napravljeno je od jednostavnih i osnovnih sastojaka koje uvijek imate kod kuće.

Sastojci potrebni za pripremu slanog prhkog tijesta su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • brašno
  • sol
  • maslac
  • voda

Koristite hladnu vodu i neslani maslac. Umjesto hladne vode možete koristiti i hladno mlijeko. Također možete dodati bilo koje začine ili sušeno bilje ovoj mješavini kako biste prilagodili smjesu. Omjer koji se najčešće koristi kod pripreme slanog prhkog tijesta je 1 dio brašna, pola dijela maslaca i 1/3 vode ili mlijeka.

Primjerice, na 180 g brašna ide 90 g maslaca i 60 g vode. Dok zagrijavate pećnicu za pečenje tijesto stavite u hladnjak da se ohladi. Slano prhko tijesto možete napraviti i dan ranije i držati u hladnjaku. U tijesto možete i po želji dodati 1 jaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo