Jela s krumpirom / Recept kako se priprema slani krumpir

Image
Foto: Pixabay

Krumpir je prilog koji se slaže uz sve, bilo da je pire, pečen, s ljuskama, pečen ili kuhan. Donosimo recept kako se priprema slatki krumpir.

11.1.2023.
12:10
Pixabay
VOYO logo

Neka vas sva sol u ovom specijalitetu ne uplaši. Njegova je svrha povisiti točku vrenja vode kako bi se krumpir kuhao na višoj temperaturi. Rezultat su savršeno začinjeni slani krumpiri kremaste teksture. Poslužite jednostavno s otopljenim maslacem ili posipajte svježim začinskim biljem za odličan prilog od krumpira.

Kako se priprema slani krumpir?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg mladog krumpira
  • 2 žlice fine soli
  • 8 žlica maslaca, otopljenog

Sastojci za slani krumpir:

Krumpir operite i ostavite sa strane. Napunite veliki lonac vodo i umiješajte sol dok se potpuno ne otopi i sol ne padne na dno lonca. Stavite krumpir u lonac i prokuhajte, smanjite vatru i pirjajte dok krumpir ne omekša, ali bude čvrst, oko 15 minuta. Izvadite krumpir i poklopite da ostane vruće i pustite da se razvije slana korica. Dok se slani krumpir kuha, otopite maslac u maloj tavi na srednje jakoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Prelijte preko vrućeg krumpira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo