Jela s krumpirom /

Recept kako se priprema slani krumpir

Image
Foto: Pixabay

Krumpir je prilog koji se slaže uz sve, bilo da je pire, pečen, s ljuskama, pečen ili kuhan. Donosimo recept kako se priprema slatki krumpir.

11.1.2023.
12:10
Pixabay
VOYO logo

Neka vas sva sol u ovom specijalitetu ne uplaši. Njegova je svrha povisiti točku vrenja vode kako bi se krumpir kuhao na višoj temperaturi. Rezultat su savršeno začinjeni slani krumpiri kremaste teksture. Poslužite jednostavno s otopljenim maslacem ili posipajte svježim začinskim biljem za odličan prilog od krumpira.

Kako se priprema slani krumpir?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg mladog krumpira
  • 2 žlice fine soli
  • 8 žlica maslaca, otopljenog

Sastojci za slani krumpir:

Krumpir operite i ostavite sa strane. Napunite veliki lonac vodo i umiješajte sol dok se potpuno ne otopi i sol ne padne na dno lonca. Stavite krumpir u lonac i prokuhajte, smanjite vatru i pirjajte dok krumpir ne omekša, ali bude čvrst, oko 15 minuta. Izvadite krumpir i poklopite da ostane vruće i pustite da se razvije slana korica. Dok se slani krumpir kuha, otopite maslac u maloj tavi na srednje jakoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Prelijte preko vrućeg krumpira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo