Neka vas sva sol u ovom specijalitetu ne uplaši. Njegova je svrha povisiti točku vrenja vode kako bi se krumpir kuhao na višoj temperaturi. Rezultat su savršeno začinjeni slani krumpiri kremaste teksture. Poslužite jednostavno s otopljenim maslacem ili posipajte svježim začinskim biljem za odličan prilog od krumpira.
Kako se priprema slani krumpir?
- 2 kg mladog krumpira
- 2 žlice fine soli
- 8 žlica maslaca, otopljenog
Sastojci za slani krumpir:
Krumpir operite i ostavite sa strane. Napunite veliki lonac vodo i umiješajte sol dok se potpuno ne otopi i sol ne padne na dno lonca. Stavite krumpir u lonac i prokuhajte, smanjite vatru i pirjajte dok krumpir ne omekša, ali bude čvrst, oko 15 minuta. Izvadite krumpir i poklopite da ostane vruće i pustite da se razvije slana korica. Dok se slani krumpir kuha, otopite maslac u maloj tavi na srednje jakoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Prelijte preko vrućeg krumpira.