Škarpina na zapečenom povrću jelo je koje je gotovo za sat vremena, poslužite ga kao glavno jelo. Kombinacija povrća i ribe uvijek je dobitna kombinacija.
Škarpina na zapečenom povrću sastojci:
- 90 dkg škarpine
- žlica kapara
- 4 krupmira
- 20 crnih maslina
- 2 žlice sjeckanog peršina
- pola žličice sušenog ružmarina
- 1 dcl bijelgo vina
- 2 rajčice
- maslinovo ulje
- 2 glavice luka
- 5 dkg maslaca
- češanj češnjaka
- sol
- papar
Škarpina na zapečenom povrću priprema:
Škarpinu očistite i osušite.
Krumpir narežite na ploške i stavite u vatrostlnu posudu koju ste premazali maslinovim uljem. Posolite i popaprite krumpir.
Dodajte kakare, masline, peršin, ružmarin i maslac. Podlijte bijelim vinom, dodajte luk narezan na take, rajčicu, češnjak i izmiješajte.
Ribu posolite i popaprite te stavite na povrće.
Pecite na 200 stupnejva oko 45 minuta.
Škarpina na zapečenom povrću je gotova nakon 45 minuta i možete je poslužiti.