Jela s tjesteninom /

Široki rezanci s umakom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kako se pripremaju široki rezanci s umakom? Ukoliko želite pripremiti široke rezance s umakom onda ste na pravom mjestu. Saznajte kako se pripremaju široki rezanci s umakom.

6.4.2023.
14:33
Pixabay
VOYO logo

Široki rezanci su popularno jelo koje se može naći u mnogim dijelovima svijeta. Ovo jelo se obično priprema s različitim vrstama umaka, od klasičnog paradajz umaka do kremastih umaka s vrhnjem i sirom. Jedan od finijih načina pripreme širokih rezanaca je s umakom od rajčice.

Za široke rezance s umakom, potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g širokih rezanaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, nasjeckan
  • 3 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 800 g pelata rajčice
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra

Za početak pripreme širokih rezanaca s umakom zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak te pržite dok ne omekšaju, otprilike 3 minute. Dodajte pelate rajčice, bosiljak, sol i papar te promiješajte.

Smanjite vatru i pustite da se umak lagano kuha 20-25 minuta dok se ne zgusne. U međuvremenu, skuhajte široke rezance prema uputama na pakiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je umak spreman, procijedite široke rezance i stavite ih u tavu s umakom. Promiješajte i pustite da se zagrije na srednjoj vatri još 2-3 minute. Široke rezance s umakom poslužite tople i ukrasite svježim bosiljkom i parmezanom po želji.

Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a okus umaka od rajčice čini ga ukusnim obrokom za cijelu obitelj. Uživajte u ovom ukusnom jelu širokih rezanaca s umakom od rajčice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo