Slijedite korak-po-korak recept za ovu jednostavnu sirnu tortu koja se ne kuha – to je ukusan ljetni desert za sve prilike. Kako se radi ukusna sirna torta?
Sastojci za sirnu tortu:
- 25 dkg keksa
- 10 dkg maslaca, otopljenog
- 1 vanilija
- 60 dkg punomasnog svježeg sira
- 10 dkg šećera u prahu
- 200 ml šlaga
- 40 dkg jagoda, prepolovljenih
- malo šećera u prahu
Sirna torta priprema:
Obložite lim za pečenje maslacem. Kekse stavite u plastičnu vrećicu i zdrobite valjkom. Prebacite mrvice u zdjelu i prelijte otopljenim maslacem. Dobro izmiješajte.
Stavite ih u pripremljeni lim i čvrsto utisnite u podlogu da napravite ravnomjeran sloj. Ohladite u hladnjaku 1 sat. Izmiksajte šlag i stavite meki sir, šećer u prahu i sjemenke vanilije u zasebnu zdjelu, zatim mutite 2 minute električnom miješalicom dok ne postane glatka i počne se zgušnjavati.
Dodajte šlag i umiješajte ga u smjesu od mekog sira. Žlicom stavite na podlogu od keksa, počevši od rubova prema unutra pazeći da nema mjehurića zraka. Zagladite vrh sirne torte stražnjom stranom desertne žlice ili lopatice.
Ostavite da se stegne u hladnjaku preko noći. Ostavite sirnu tortu na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije posluživanja. Stavite sirnu tortu na tanjur za posluživanje. Pasirajte polovicu jagoda u blenderu sa šećerom u prahu i žličicom vode, a zatim procijedite. Preostale jagode naslažite na sirnu tortu i prelijte po vrhu.