Ako vam je dosta kupovnih, pripremite pravi domaći kečap. Nećemo vas lagati, posla ima, no isplati se kada okusite svoj produkt, domaći, bolji i zdraviji nego kupovni. No, da biste mogli pripremiti domaći, morate znati koji sastojci kečapa vam trebaju da biste išli u nabavku.
Sastojci kečapa da biste ga pripremili kod kuće su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg svježih rajčica
- 50 gr svježe crvene paprike
- Luk
- 2 režnja češnjaka
- 50 gr smeđeg šećera
- Žličica soli
- Papar
- 30 g bazamičnog octa
Ovi sastojci kečapa omogućit će vam domaći u samo nekoliko koraka izrade:
- Rajčicu i papriku operite, narežite.
- Dodajte im narezani luk, češnjak.
- Dobro pomiješajte te dodajte druge sastojke.
- Kuhajte na srednjoj vrati sat vremena, uz povremeno miješanje i do omekšavanja povrća.
- Dobivenu smjesu usitnite štapnim mikserom i procijedite.
- Procijeđeni dio kuhajte do željene gustoće.
- Pospremite kečap u prethodno sterilizirane boce (20 minuta u pećnici na 115 stupnjeva).
Ovako pripremljeni kečap može stajati u boci i do šest mjeseci prije otvaranja. Stoga, brzo se odlučite na kupovinu, neka se sastojci kečapa prikupe, a domaći kečap pripremi!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa