Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Priprema rajčice /

Recept i priprema salsa umaka za zimnicu

Pripremite salsa umak za zimnicu i možete ga koristiti tijekom cijele zime. Kako napraviti salsa umak za zimnicu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Konzervirani salsa umak za zimnicu od rajčice pravi se s octom (koji pomaže u očuvanju) i čuva se u zatvorenim staklenkama za konzerviranje.

Za pripremiti salsa umak za zimnicu potrebno vam je:

5 kilograma rajčica

400 grama čilija iz konzerve

2 jalapena

nasjeckani bijeli luk

češnjak

bijeli ocat

nasjeckani peršin

sol i šećer.

Priprema salsa umaka za zimnicu:

Salsa umak za zimnicu jednostavno se priprema. Ogulite kožicu sa rajčice i nasjeckajte rajčice, ostavite ih u zdjeli s njihovim sokom.

Zatim stavite sve sastojke u veliki lonac. Pustite ih da zavriju. Smanjite vatru i ostavite da salsa zakuha. Skuhajte salsu i termometrom izmjerite da je dosegla temperaturu od 85°C.

Slijedi konzerviranje. Ulijte salsu u čiste staklenke za konzerviranje. Napunite staklenke do pola cm od ruba. Koristite ljevak kako biste osigurali da brtva između staklenke i poklopca ostane čista. Stavite poklopce na staklenke salse.

Stavite staklenke u veliki lonac. Napunite posudu vodom dok ne pokrije staklenku za 5 cm. Uključite plamenik na jaku vatru i zakuhajte vodu te kuhajte 15 minuta. Vodite računa o tome da su sve limenke dobro zatvorene. Spremite salsa umak na tamno i hladno mjesto.

Salsa umak za zimnicu je gotov i uz ovaj recept možete uživati u salsi cijele godine.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike