Mladi luk je vrlo popularan sastojak u korejskoj kuhinji, gdje se izrađuje tradicionalna salata od mladog luka pod nazivom pa muchim. Pa muchim je začinjeni prilog od mladog luka koji je osobito popularan uz mesna jela koja se peku na žaru.
Sastojci potrebni da se pripremi salata od mladog luka su:
- 3 do 4 mlada luka srednje veličine
- 2 žličice mljevenog chilija
- 2 žličice sezamovog ulja
- 1 žličica sjemenki sezama
- 2 žličice soja umaka
- 2 žličice octa
- 1 žličica šećera
Da se pripremi salata od mladog luka, najprije mladi luk izrežite poprečno na komade duljine oko 7 centimetara. Svaki komad po dužini tanko narežite. Mladi luk potopite u hladnu vodu oko 10 minuta te dobro ocijedite. Zatim dodajte chili, sezamovo ulje i sjemenke sezama te dobro promiješajte. Neposredno prije posluživanja dodajte umak od soje, ocat i šećer u te dobro promiješajte. Ova salata od mladog luka već je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!