Desert / Rolice od lisnatog tijesta - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ovaj recept za rolice od lisnatog tijesta s cimetom je super brz i jednostavan za pripremu, preliven sanjivom glazurom od krem ​​sira. Rolice od lisnotog tijesta su tako ukusne stoga ih morate probati.

9.12.2022.
14:57
Pixabay
VOYO logo

Rolice od lisnatog tijesta sa cimetom prva su božićna poslastica. Napravite ih ako biste u potpunosti uživali u blagdanima. Evo recepta za rolice od lisnatog tijesta.

Rolice od lisnatog tijesta sa cimetom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pakiranje smrznutog lisnatog tijesta
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 30 ml bijelog šećera
  • 30 ml smeđeg šećera
  • 2 žlice mljevenog cimeta

Sastojci za glazuru od krem ​​sira:

  • 120 g krem ​​sira, omekšalog
  • 2 žlice maslaca, omekšalog
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g šećera u prahu
  • 1-2 žlice mlijeka

Rolice od lisnatog tijesta priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite pećnicu i posudu za pečenje. Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite posudu za pečenje 22 cm papirom za pečenje i stavite je sa strane. Pripremite smjesu cimet-šećer. U maloj posudi pomiješajte granulirani bijeli šećer, smeđi šećer i cimet.

Razvaljajte lisnato tijesto. Lagano pospite radnu površinu brašnom i razmotajte jedan list lisnatog tijesta tako da bude u jednom sloju. Lim ravnomjerno premažite polovicom otopljenog maslaca. Ravnomjerno pospite polovicom smjese cimeta i šećera, ostavljajući prazan rub od 1 cm na desnoj strani lisnatog tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvaljajte i režite lisnato tijesto za brzi kolač. Počevši od lijeve strane, lagano zarolajte lisnato tijesto okomito prema desnoj strani. Lagano pritisnite rub da se rolada zatvori. Zatim izrežite roladu na 8 kolutića jednake veličine i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite s ostatkom materijala. Pecite rolice od lisnatog tijesta 20 do 25 minuta, dok rolice ne poprime laganu zlatnu boju na vrhu i dok se znatno ne napuhnu.

Pripremite glazuru. U međuvremenu, dok su rolice u pećnici, umutite sve sastojke za glazuru u maloj zdjeli dok ne postanu glatke. Dodajte mlijeko ako je potrebno da razrijedite glazuru do željene gustoće. Dok su rolice još tople, lagano premažite ili obilato pokapajte glazuru po vrhovima rolica. Poslužite toplo i uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo