Rolano carsko meso punjeno kobasicama jedan je od načina pripreme carskog mesa. Kombinacija carskog mesa i kobasica daje jedno potpuno glavno jelo. Priprema nije zahtjevna, a jelo je gotovo za oko dva sata.
Rolano carsko meso punjeno kobasicama sastojci:
- 1.5 kg carskog mesa
- 3 šnite pancete
- 3 kobasice
- 10 dkg kisele repe
- žličica ljute mljevene paprike
- 2 žličice brašna
- 4 žličice senfa
- glavica luka
- 2 dcl bijelog vina
- sol
- papar
- ulje
Rolano carsko meso punjeno kobasicama priprema:
Meso začinite sa soli, paprom i ljutom paprikom. Premažite sa senfom.
Na meso stavite kiselu repu, narezani crveni luk i kobasice omotane u pancetu.
Zarolajte, zavežite sa špagom i stavite roladu kratko prepržiti na tavi na masnoći. Nakon toga premjestite je u vatrostalnu posudu i pecite oko 90 minuta na 180 stupnjeva.
Rolano carsko meso punjeno kobasicama je spremna za posluživanje.