Rolana janjetina u gnijezdu od špinata jedan je od načina pripreme janjetine. Priprema je nešto zahtjevnija, ali jelo je vrlo ukusno.
Rolana janjetina u gnijezdu od špinata sastojci:
- 1.5 kg janjeće lopatice
- glavica luka
- 80 dkg špinata
- 2 mrkve
- 1 dcl bijelog vina
- 6 dkg maslaca
- grančica ružmarina
- 1/4 korijena celera
- 4 dkg koncentrata rajčice
- 3 češnja češnjaka
- ulje
- sol
- papar
Rolana janjetina u gnijezdu od špinata priprema:
Janjetinu u komadu začinte sa soli, ružmarinom i češnjakom. Zamotajt ei stavite peći na 220 stupnejva oko poal sata s kostima.
U ulju pržite luk, mrkvu i celer, podlijte vinom i posolite. Dodajte papar u zrnu, pire rajčice, vodu i neka prokuha.
Dodajte meso u umak i pečeno kosti te pustite neka se lagano pirja dok meso ne postane meko.
Meso izvadite, a umak protisnite te začinite sa soli i paprom.
Špinat blanširajte u slanoj vodi i u tanjuru od špinata, maslaca, soli i papra napravite gnijezdo.
U sreditnu stavite janjetinu. Rolana janjetina u gnijezdu od špinata je gotova, dekorirajte je prema želji.